dinsdag 31 juli 2018

Suwarrow-Tonga Dag 6

Na een hele rustige nacht zijn we goed aangekomen in The Kingdom of Tonga.

Onze Australische vrienden van de Eye Candy liggen al op ons te wachten en de champagne staat koud.

Het koninkrijk bestaat uit diverse eilanden groepen. Vava'u, Ha'apai en Tongatapu. De hoofdstad ligt op het meest zuidelijke eiland Tongatapu en wij bevinden ons op het noordelijke, Vava'u. De groepen liggen verspreid over een afstand van een paar honderd mijl. Ondanks haar ligging op 173 graden westerlengte heeft Tonga er technisch voor gekozen om aan de westkant van de datum grens te liggen. Nu ligt het in de zelfe tijd zone als haar directe buren, Fiji en Nieuw Zeeland. Voor ons betekent dit, dat we van -12 uur tijdverschil met Nederland, plotseling zijn doorgeschoten naar +11 uur tijdverschil.
Voorbeeld: Was het bij ons 10.00 uur in de ochtend dan was het in NL 22.00 in de avond. Nu is de situatie omgekeerd. Is het nu in NL 22.00 uur in de avond, dan is het bij ons al de volgende dag 09.00 uur in de ochtend. Wij zijn dus plotseling een dag vooruit gesprongen.

Wat een belevenis om na al die jaren van Tonga gedroomd te hebben, er nu toch echt te zijn.
Lang voordat we vertrokken, was de toenmalige koning overleden en er werd naar een opvolger gezocht. Zijn enige zoon was taxi chauffeur in Londen, dus die kwam niet in aanmerking en zijn dochter, als vrouw, al helemaal niet. Het idee onstond toen dat Martin dan maar koning moest worden. Hij zou zeventig maagden krijgen en ik zou zijn hoofdvrouw blijven...... Dream on.....

We hebben dus wel wat met Tonga.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten