zondag 29 juli 2018

Suwarrow-Tonga Dag 5

De snelheid is 8.1 knoop (ongv.15km/u), de wind blaast met 18 tot 25 knopen uit het Zuidoosten, we gaan hard. De wind is flink aangetrokken vannacht. We zitten in een soort wasmachine en je moet je goed schrap zetten vasthouden om niet overal tegen aan te stoten. Golven van 2.5 tot 3.5 meter hoog dansen om ons heen. De Acapella wordt door iedere golf opgetild, heen en weer geschud en vervolgens weer keurig netjes neergezet.

Zoals iedere dag hebben we via het radionet, onze positie en andere bijzonderheden door gegeven. Mocht er iets gebeuren dan weet men in ieder geval waar wij ons op dat moment bevonden. Het radionet is een initiatief van en door zeilers. Naast een sociale, heeft het ook een hele belangrijke veiligheids functie.
De andere Nederlandse boot Jonas -horen we op het net- zit vlak achter ons, maar we kunnen haar niet zien.

Ondanks de wind en de golven gaat alles verder goed aan boord. Gelukkig had ik voor vertrek, in de snelkookpan, al Thaise bonensoep en Indonesische Rendang gemaakt. Dus ik hoef niet lang in de keuken te staan. Het menu bestaat uit nasi met rendang, soep of vis (Poisson Cru), aangevuld met een vers gebakken broodje. Niet dat we echt veel trek hebben, maar af en toe een klein hapje is prima.

Nog 20 uur en dan zijn we in Tonga. Mooi op tijd voor de Koningsdag op 1 Augustus. Martin had 10 jaar geleden het idee om ooit Koning van Tonga te worder, dus wie weet....

Nog 140nm te gaan

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten