vrijdag 27 juli 2018

Suwarrow-Tonga Dag 3

Na een dagje motoren is het heel prettig om weer te kunnen zeilen. De rust en stilte die je hoort als je de motor uitzet is heerlijk. Dan denk je een lekkere rustige ochtend te krijgen, beetje lezen, nog een uurtje slapen, maar de ratel van de hengel beslist anders.
Binnen een paar minuten zijn we vol op in gevecht met een grote vis. Stukje bij beetje wordt hij door de kapitein binnen gehaald. Na een half uur ligt er een prachtige Dorade (120cm), ook wel Goud makreel genoemd, in het gangboord van de Acapella.
Eerst moet hij van kop en ingewanden ontdaan worden en daarna in moten gefileerd. Een paar emmers zeewater over het dek en je ziet of ruikt er niets meer van. We hebben er altijd wel een dubbel gevoel bij als we zo'n prachtig beest vangen, maar als je mag kiezen tussen eten uit blik of een verse vis, is de keuze snel gemaakt.

Het is alweer vijf weken geleden dat we een supermarkt van binnen gezien hebben, dus de voorraden zijn inmiddels behoorlijk geslonken. Op een paar appels, uien en aardappelen na, is al het verse spul op.

We kijken uit naar Tonga. Nog 397nm te gaan.

Foto's volgen zodra we weer internet hebben.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten