dinsdag 28 juli 2015

New York, part 2


Mooier kun je toch niet liggen en nog gratis ook. De gemiddelde prijs hier in de buurt voor een nachtje in een marina, ligt voor onze boot, rond de U$200 per nacht. Er is één andere plek waar je kunt ankeren, dat is in de Hudson river, bij de 79e straat en daar mag je U$26 per dag betalen als je je dinghy wilt parkeren. Dan hebben wij het toch vreselijk goed voor elkaar, dacht ik zo. 

In eerste instantie was het de bedoeling om zes weken in New York te blijven. Bij nader inzien is dat toch wel een beetje veel. Nu na twee weken, begint het alweer te kriebelen om verderop te gaan. New York is leuk, New York is fantastisch, maar op een gegeven moment komen al die mensen, die enorme drukte en al dat verkeer toch echt wel op je af.
Times Square
Times Square op de fiets, ja ja....

Eerlijk gezegd hebben we het dan ook wel een beetje gezien. Bijna iedere dag, zijn we op de fiets naar 'het dorp' gegaan. Doordat we behoorlijk wat kilometers afgelegd hebben kregen we ook te maken met lekke banden en kettingen die er af liepen. 
Martin had zijn fiets in Washington al naar de fietsenmaker gebracht maar nu was Ellen aan de beurt. 
Een nieuwe kettingkast, een nieuw voorwiel en een nieuwe derailleur waren allemaal nodig om haar  'on the move' te houden.

In Chinatown hebben we een fietsenmaker ontdekt die én lekkere koffie serveert én die daadwerkelijk verstand heeft van het repareren van fietsen.
Net onder de oprit van de Manhattan Bridge
'Off the Bridge'. 105 Canal St. New York, NY 10002

Wat wel weer erg grappig is om te vermelden, dat we bij deze fietsenmaker twee Nederlanders hebben ontmoet. Rinze, van origine een Fries, die een jaar of 15 geleden naar New York is vertrokken omdat hij een Amerikaanse vriendin had. Inmiddels heeft hij hier een prima carrière gemaakt als fotograaf. Zie: www.rinze.com
Grand Central Station

Ook kwamen we Henry Vurens van Es tegen. Een Nederlandse-Australiër. Jaren geleden vanuit Aalsmeer geëmigreerd naar Australië en nu op vakantie in New York. Henry heeft ons uitgenodigd om hem in Perth te bezoeken als we daar zijn. 
The High Line, een oude bovengrondse spoorlijn, omgebouwd tot wandelpromenade

De meeste leuke wijkjes hebben we bezocht, Little Italy, Soho, Greenwich Village, Chinatown, Manhattan natuurlijk, we hebben de 'Highline' gelopen, zijn naar Roosevelt Island geweest, op zondag naar Central park, kortom de meeste highlights hebben we gedaan. 
We wilden ook nog naar een show op Broadway maar dat hebben we uiteindelijk maar overgeslagen. Kaartjes  voor de show die wij wilde zien waren gemiddeld U$150 p.p. Ondanks het feit dat we een gratis ligplaats hadden, vonden we  dit toch net even te gortig. 
Een goede reden om nog eens terug te keren is het feit dat Martin heel graag het beroemde Apollo Theater in Harlem had willen bezoeken, maar dat is er om een of andere reden gewoon bij in geschoten. Volgende keer... dan maar, wie weet, wel met de KLM.

Als je het goed uitkient, kun je bijna iedere dag gratis naar een museum. We hebben een paar dagen opgetrokken met John en Jolande van de JoHo, onze buren in het kanaaltje achter het Vrijheidsbeeld, zij hadden een heel schema. 9/11 Memorial Museum, MOMA-Musuem Of Modern Art, Guggenheim...., allemaal gratis.
www.syjoho.com

Na Washington had Martin wel een beetje genoeg van musea en daar bij komt dat je in New York op iedere hoek van de straat de mooiste kunst ontdekt. Je hoeft alleen maar goed om je heen te kijken.
Een fantastische drummer met alleen potten, pannen en plastic emmers
Chopin, Mozart, zomaar in de open lucht

Street Art

Geen opmerkingen:

Een reactie posten