woensdag 8 juli 2015

Fourth of July

Op 4 juli 1776, hebben een aantal Britse koloniën in Amerika, zich onafhankelijk verklaard van Groot Brittannië. Hieruit zijn de eerste 13 Verenigde Staten van Amerika ontstaan. Dit feit wordt ieder jaar, grootst gevierd. BBQ's, baseball en vuurwerk, dat is waar het om gaat. Het is een familiedag, vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland. Iedereen leeft er naar toe en iedereen is er vol van.
Wij mochten het meemaken. Het was de bedoeling om dit in New York te vieren samen met onze vriend en collega Bruce, die speciaal voor de gelegenheid een vlucht heeft aangevraagd naar The Big Apple, ware het niet dat wij nog steeds in Annapolis liggen.
Heel veel boten en huizen waren versierd en ter ere van deze feestdag hebben wij ook de grote Acapella vlag tevoorschijn gehaald.
De dag begon met regen, heel veel regen. Deze jongelui hadden er geen last van want ze zouden toch wel nat geworden zijn.
Naarmate de dag vorderde en het zonnetje begon te schijnen werd het steeds gezelliger op straat.
De dag eindigde met een gigantisch vuurwerk, dat werd georganiseerd door de United States Naval Acadamy, die zijn thuisbasis heeft in Annapolis.

Annapolis is één van de oudere nederzettingen van Amerika en eigenlijk de eerste hoofdstad van het land. In 1783 en '84 zetelde het Continentale Congres in deze stad.

In 1792 is in opdracht van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, precies op de grens van de noordelijke en de zuidelijke staten, de eerste steen gelegd van het Witte Huis in  een dorpje dat nu bekend is als Washington DC.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten