zaterdag 18 juli 2015

New York City

Skyline van Manhattan met op de voorgrond Ellis island

De weersverwachting voor vandaag gaf aan dat het de hele dag zou gaan regenen. Hierdoor hebben we dus alleen maar binnen dingen gepland. Achter af viel het gelukkig wel mee met de regen, maar een dagje 'thuis', op de boot, is af en toe wel nodig.

Van de week heb ik de motor van de watermaker vervangen en daar moest nog het e.e.a aan bijgesteld worden. De laatste update van het blog dateert van begin deze maand, dus dit had ook dringend aandacht nodig.

Vanuit Annapolis zijn we door het C&D channel naar Delaware gevaren waar we de Delaware River zijn afgezakt weer naar open water. Via Cape May en Atlantic Highland zijn we tenslotte in New York aangekomen. (Voor details van de route, zie de kaart op de blogpagina, 'Waar zijn wij'.)

New York is en blijft een overweldigende stad, zeker als je met je eigen boot langs het Vrijheidsbeeld mag varen. Wat een geweldige belevenis.
De Acapella ligt gratis in een heel klein kanaaltje, direct naast het Vrijheidsbeeld, voor anker. Van hieruit is het ongeveer 20 minuten fietsen naar de veerboot of de metro, om naar Manhattan te kunnen gaan. Als je dan eenmaal aan de andere kant bent wordt je helemaal verzwolgen door de stad. Zeker op de fiets is het een enorme kick.
Ondanks het feit dat we al ettelijke keren in NYC zijn geweest, is het nu we hier iets langer zijn, nog veel leuker. We ontdekken nieuwe wijkjes, komen op plaatsen waar we nog nooit eerder zijn geweest en leren de stad op een hele andere manier kennen.
Geen van twee√ęn, zijn we na 9/11 ooit bij Ground Zero geweest. Als je dan nu het 9/11 Memorial Plaza bezoekt, wordt je helemaal overweldigd door wat er voor de Twin Towers in de plaats is gekomen. De Freedom Tower en daaronder het herdenkingsmonument. Prachtig, om stil van te worden.
Op de fiets scheuren we door de stad, doen de highlights, maar struinen ook allerlei onbekende straatjes en parkjes af. We blijven hier nog wel even, er is genoeg te doen en te beleven.
                                                     Op de fiets over de Brooklyn Bridge
                                                      De beroemde stier op Wallstreet
                                                           Dit konden we niet laten ;-))

1 opmerking:

  1. Reactie op "Dit konden we niet laten": ik zeg: niks meer aan doen, houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen