vrijdag 7 augustus 2015

Long Island Sound

Ten Oosten van New York ligt de Long Island Sound. Het is een enorme plas water die door het vaste land en Long Island omsloten wordt.
Om er te komen moet je dwars door New York varen, langs al die enorme gebouwen en onder al die prachtige bruggen, waar we over gefietst hebben. Dit levert natuurlijk wel een paar leuke plaatjes op. 
Queensboro bridge en de cable tram naar Roosevelt Island

In, 'the Sound', zoals de lokale bevolking het gewoon noemt, vindt je heel veel baaien en inhammen die weer omzoomd zijn met kleine dorpjes. In sommige daarvan heb je het idee dat je vijftig jaar terug in de tijd stapt. 

We blijven onze ogen uitkijken naar alle huizen die hier gebouwd zijn aan het water. De één nog mooier dan de ander, groter dan de ander, lelijker dan de ander, of protseriger dan de ander. Soms lijken het wel paleizen waar je tegen aan kijkt. 

We proberen zoveel mogelijk te ankeren in de baaien, maar dat wordt ons niet gemakkelijk gemaakt. De meeste baaien liggen vol met meerboeien. Voordeel is wel als je zo'n 'mooring' oppikt, dat je soms gebruik kunt maken van 'de launch Service'. Je hoeft je eigen dinghy niet te gebruiken maar je roept de verhuurder van de mooring op, die komt je ophalen bij je boot en brengt je later ook weer terug. Eerlijk gezegd vind ik dat wel weer sjiek. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. ;-))
Henry's launch service

Van de week werden we bij Shelter Island, waar we voor anker lagen, plotseling overvallen door een thunderstorm. Binnen vijf minuten liep de wind op van nul tot vijftig (!) knopen. Doodeng, nog nooit zo iets meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. We werden gegeseld door de wind en de regen, je ziet geen hand voor ogen en je mag alleen maar hopen dat het goed afloopt. Alle ramp scenario's gaan op dat moment door je hoofd. Het duurde ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Het anker hield gelukkig goed en er was geen schade.
Geen schade, maar wel moesten de ramen weer gelapt worden

We hadden het alleen, door en door koud. In de loop van de ochtend klaarde het weer helemaal op en konden we de rest van de dag heerlijk in het zonnetje zitten, met weer een ervaring rijker. 
Lekker in het zonnetje

1 opmerking: