woensdag 26 augustus 2015

Weer naar de Chesapeake

De tropische storm Danny, heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een heuse orkaan van categorie 1. Er zijn 5 categorie├źn, dus het kan nog erger.
Danny is onderweg vanaf de Kaapverden, via de Bovenwindse eilanden zoals Sint Maarten, Puerto Rico en Cuba in de richting van Amerika. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar we weten niet zo goed wat we er mee aan moeten en al helemaal niet wat ons te wachten kan staan. 

Aangezien we toch al van plan waren om weer terug te gaan naar de Chesapeake, 'vluchten' we nu maar onder dreiging van een eventuele hurricane, alvast naar het zuiden, waar we ons eventueel in het binnenste gedeelte van de baai kunnen 'verstoppen'.

We nemen het zekere voor het onzekere. Voor hetzelfde geld, dooft Danny halverwege uit.
Onderweg

Op wacht

Klaar voor de aankomst

Op vrijdag 21 augustus zijn we om 06.25 uur vertrokken vanaf Martha's Vineyard. De verwachting was om ergens in de loop van de maandag aan te komen in Hampton. Door de zeer gunstige wind en stroming kwamen we al op zondagavond aan.

Officieel is ons rondje langs de Amerikaanse oostkust nu dus eigenlijk voltooid. Op 19 april zijn we de Chesapeake Bay binnen gevaren en op 23 augustus hebben we dit punt opnieuw gekruist. Hiermee is de cirkel rond. Vanaf aankomst in de VS op 22 maart bij Key West, tot nu, hebben we 1918 nm = 3452 km gevaren.
Crossing Chesapeake Bay Bridge/tunnel
( blauwe pijl = stroom, gele pijl = wind)

Voorlopig is het even genoeg. We blijven hier nog een tijdje rondhangen, brengen de boot naar Deltaville en vliegen vanuit Washington naar Nederland. Even pauze.

Op het moment van publicatie is Danny inmiddels afgezwakt naar een tropische depressie maar....... er is ook al weer een andere depressie in de maak. Even afwachten hoe zich dit gaat ontwikkelen. Als het wat wordt, dan heet ze: "Erika".
Het storm seizoen duurt officieel van juni tot november, met de grootste kans op een daadwerkelijke storm in augustus en september. Er kan dus nog van alles gebeuren. We wachten het af, er zijn hier in de buurt voldoende plekken om  de boot veilig te stellen.

Voor actuele storm waarschuwingen klik  hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten