dinsdag 25 augustus 2015

Prettig verrast

Net op het moment dat we het gevoel kregen van meer van hetzelfde, werden we prettig verrast.
De nieuwste rage, kite surfen met een hydrofoil

Block Island deed ons eigenlijk een beetje denken aan Texel, de sfeer, het dorpje, de ferryboten die constant toeristen brengen en halen. Heel erg leuk. We zijn zelf ook maar een dagje naar het strand gegaan. 
Newport was heel bijzonder. Dit is het zeilersmekka van de VS. Hiervandaan vertrekt de America's Cup en de Volvo Ocean maakt hier ook een tussenstop.
Wij hebben onze eigen 'Sail'

Newport ligt op Rhode Island, de historische binnen stad wordt gedomineerd  door alle prachtige Mansions die hier eind 1800, begin 1900 gebouwd zijn door legendarische figuren zoals de Rockefellers en de Vanderbild's.
Een aantal van deze huizen, die tot verbeelding sprekende namen hebben, zoals The Breakers, Rosecliff, The Marble House & Chateau-sur-Mer, zijn nu opengesteld voor het publiek en tegen betaling mag je je vergapen aan de grandeur van die tijd. De meeste huizen zijn echter nog gewoon bewoond.
Wat eigenlijk nog leuker is dan het bezichtigen van zo'n huis, is een wandeling over de Cliffwalk. Een min of meer -iets meer dan min- uitgehakt en geplaveid pad van 3.5 mijl voert je over de klippen, langs de zee, via de achterkant van 64 mansions en cottages. Aan de ene kant heb je uitzicht op zee en aan de andere kant kijk je in de achtertuinen van the rich and famous. 

Als hekkensluiter hebben we Martha's Vineyard bezocht, een leuk toeristisch eiland. Een beetje vergelijkbaar met Key West.
Met de lokale bus kun je in drie blokken het hele eiland bezichtigen. Dit weekend werd het 'einde van de zomer' festival gehouden. In ieder dorpje is er dan wel een farmersmarket, live muziek en vuurwerk.
MV heeft eindeloze stranden, kilometers lang, dit is ook de plek waar ooit in de zeventiger jaren, de legendarisch film, Jaws is opgenomen.
Vanwege alle festiviteiten was het erg druk op Martha's Vineyard. Je kunt dan ook 'raften', als je wilt. D.w.z. met meerdere boten aan één mooring gaan liggen. Het maximum wat we tot nu toe gezien hebben is acht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten