vrijdag 27 juni 2014

Lekker bezig

Na terug keer uit Nederland moest/mocht ik natuurlijk even een paar dagen acclimatiseren. Ondanks het voornemen om het rustig aan te doen ben je toch altijd weer met meer zaken bezig dan je verwacht.

Inmiddels is Ellen begonnen om een mal te maken voor de dinghy cover. De bij-boot moet toch beschermd worden tegen de zon. Het UV hier is meedogenloos en daarom maken we een mooie passende hoes voor de dinghy. Dit is eerlijk gezegd toch meer werk dan we in eerste instantie hadden verwacht, maar dat geeft niet, het houdt ons van de straat en we zijn lekker bezig.
In de haven konden we het bootje mooi ophijsen en op een steun zetten zodat we een perfecte werk plek hadden.

Duiken doen we gewoon onder de boot, we liggen namelijk precies boven een prachtig rif.
Ook zijn we een keer met Menno van Gooodive meegegaan naar een tweetal duikplekken achter Klein Bonaire. Menno is gecertificeerd Lionfish jager en op iedere trip vangt hij er ook wel een paar.
Onder water hebben deze vissen de meest uitbundige kleuren, terwijl boven water ze meestal gewoon rood zijn. De Lion fish, ook wel Vlinder vis genoemd is een ware plaag in deze wateren. Het beestje heeft hier geen natuurlijke vijanden en ze planten zich dan ook ongebreideld voort. De stekels zijn zeer giftig, een steek is niet direct dodelijk maar wel zeer, zeer pijnlijk. Het duurt dagen voor dat het gif uit je lijf is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten