zondag 1 juni 2014

Bonaire

De cirkel is rond, eind oktober vorig jaar zijn we vertrokken vanuit Bonaire voor een rondje Carieb en nu, eind mei 2014 zijn we weer terug. In de afgelopen 7 maanden hebben we 1638 nm gevaren hetgeen overeenkomt met ongeveer 3000 km.

Het blijft voor ons altijd bijzonder om op Bonaire aan te komen. Het voelt een beetje als 'thuis'. Rudi van de Lizzy en Martin van de Blue's lagen al in het water op ons te wachten, om de mooring aan te geven. Wat een service. Dit is toch weer eens wat anders dan boatboy's.

Nadat we onze aankomst beklonken hebben met champagne zijn we begonnen om de boot 'lig klaar' te maken. Over een maand of vier maken we haar weer 'vaar klaar'.

We hebben alweer een heleboel oude vrienden en kennissen ontmoet en in de tussentijd ook al een aantal nieuwe vrienden gemaakt. 
Van Charlie en Jenny van de Lady hebben we een hele serie boeken en kaarten gekregen met informatie over de Amerikaanse Oostkust. 
We hebben nu zoveel info dat we zelfs naar Canada zouden kunnen varen als we dat willen. Voor onze trip richting New York volgend jaar, zijn we nu helemaal voorzien. "Thank you guys". 
Onze vriendin Caroline was op het eiland en terwijl zij met haar KLM bemanning aan het varen was op de Aquaspace hebben wij, met toestemming van de kapitein, dit schip geënterd. 
Het busje naar de Van der Tweel Supermarkt rijdt ook nog steeds. 
Het is leuk om te zien dat er voldoende animo is en dat het systeem goed werkt. 
Ook hebben we wéér een losgeslagen boot gered. (We kunnen bijna wel een bergingsbedrijf gaan beginnen.) 
Ik kom met de dinghy aanvaren bij Karel's Beach bar, staat er een jongen wild op de steiger te gebaren of ik hem naar 'die boot verderop' wil brengen. De Unicorn was van haar mooring geslagen en dreef bijna 2 nm verderop in de richting van Klein Bonaire. Met twee man in onze dinghy met 5 pk motortje gaat natuurlijk niet zo snel, maar goed, wij er achter aan. Na 20 minuten varen hadden we Unicorn ingehaald. De mooringlijn zat er nog aan, deze was bij de bodem afgebroken. 
Duiken hebben we nog niet gedaan, dat staat voor volgende week op het programma. 
We zijn ook op zoek naar een plekje om 's nachts onze fietsen te kunnen stallen, dan hoeven we die niet constant mee te slepen in de dinghy. 

Tenslotte, hebben we onze zwemroutine weer opgepikt. Iedere dag tenminste één km 'krachtig' zwemmen, met een opbouw naar vijf kilometer aan het eind van het seizoen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten