dinsdag 24 juni 2014

De eerste weken bonaire..


Martin mocht zijn beloning voor het redden van de Unicorn in ontvangst nemen.
Een school van ongeveer 20 dolfijnen gaf een spectaculaire show. Springen, duikelen, draaiend, snuivend. Met onze dinghy voeren we er naar toe en op dat moment werden we omringd door een stuk of 5 van deze prachtige dieren. Ze zwommen op volle snelheid met ons mee. Als je zo dicht op het water zit kun je ze bijna aanraken. Prachtig!
De eerste BBQ was ook al gelijk een feit. Samen met de Lizzy, de Gabber, de Blue's en de Schiedamse buren van de Lizzy, hebben we weer op een ouderwetse manier een gezellige BBQ georganiseerd op een strandje vlakbij de luchthaven.
Het busje naar de Van der Tweel Supermarkt rijdt nog steeds twee keer per week maar, Therese die de taxi rijdt, loopt of rijdt af en toe met haar hoofd in de wolken. Van de week stonden er ongeveer 20 personen op haar te wachten maar ze kwam niet opdagen. Ze was het gewoon vergeten.
De volgende zaterdag had ze twee ritjes. Wij waren met de tweede rit heen gegaan en met de eerste rit weer terug gekomen. Op een gegeven moment werden we gebeld met de vraag of we al weer op de boot waren, want Therese was nog steeds niet terug gekomen om de tweede ploeg op te halen. Wat bleek, nadat ze ons had afgezet was ze naar huis gegaan, omdat ze dacht dat ze klaar was. Tweet, tweet, tweet..........
Het is anders dan vorig jaar, rustiger, alles is meer bekend. We zijn nog niet naar het strand geweest, maar we hebben wel op woensdag de 'hamburger avond' bij Bistro du Paris ontdekt. Alle hamburgers voor $8 en wijn voor de helft van de prijs. Niet alleen veel zeilers, maar ook veel lokale eilandbewoners komen hier op af. Het is erg gezellig en je leert er heel veel nieuwe mensen kennen.

1 opmerking: