zondag 23 februari 2014

Er is elke dag wel wat......

 
Eigenlijk  had ik dit blogje, "Het is nooit saai", willen noemen maar die titel heb ik al eerder  gebruikt.
"Er is elke dag wel wat", klinkt dramatischer dan het in werkelijkheid is, maar aan de andere kant, er is ook iedere dag wel iets!
Ellen vertrouwde de bout en de schakel, die de ketting met het anker verbindt, niet meer. De gegalvaniseerde schakel was helemaal zwart uitgeslagen en brokkelde op één of andere manier ook een beetje af. 
Als je zoiets constateert dan slaap je niet echt rustig meer achter je ankertje. 
We nemen het zekere voor het onzekere en besluiten deze schakel te vervangen Na het nodige zoekwerk vonden we er uiteindelijk één van roestvrijstaal. 
Vervangen kan natuurlijk alleen wanneer het anker is opgehaald. We gingen toch varen en gewapend met een grote Baco zou ik, op de voorpunt van het bewegende schip, de schakel wel 'even' vervangen. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het ding zat behoorlijk vastgeroest of eigenlijk muurvast en bij de derde poging brak de lip van de bout af. Nu waren we nog verder van huis, hoewel het misschien ook wel weer iets zei over de conditie van de bout. 
Het besluit om bij het tankstation aan de kade te gaan liggen was snel genomen. Tanken hoefden we eigenlijk niet, maar dat hebben we ook maar gelijk gedaan. (50ltr). 
Het anker met een stuk ketting werd op de kade getrokken en met mijn, onlangs bij de Action voor €17,00 aangeschafte slijptol, was de klus in een paar minuten gepiept. Oude schakel er af, nieuwe er op. 
Zo is er elke dag wel wat, maar in ieder geval, .......... het is nooit saai. 
 
NB: Bij nadere inspectie bleek de gegalvaniseerde schakel nog prima in orde. Alleen de buitenkant van zowel de bout als de schakel was een beetje gecorrodeerd. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten