zondag 21 april 2013

Regen, regen en nog eens regen...

Volgens de lokale bevolking regent het hier nooit. Het eiland is dan ook vrij droog en dor. Echter sinds wij hier zijn heeft het bijna onafgebroken geregend. Het komt met bakken uit de hemel. We liggen op Iles des Saintes, een Frans eilanden groepje dat bij Guadeloupe hoort. Het hoofd eiland, Terre d'en Haut, is 5 km lang en 2 km breed. Op het enige moment dat het even droog was hebben we een scootertje gehuurd en zijn het eiland over gereden.
Het is hier vrij heuvelachtig en zo'n scootertje was geen overbodige luxe. Op sommige momenten waren we bang dat we niet omhoog konden komen. Met onze vouw fietsjes was het niets geworden. We hebben een bezoek gebracht aan een fort, annex museum uit de tijd van Napoleon, zijn langs alle baaitjes gereden en hebben heerlijk geluncht bij een hotel aan het strand.
Om een uur of vijf hebben we de scooter weer ingeleverd en waren net voor de bui weer aan boord.

Hier in de baai wonen een aantal dolfijnen, ze heel heel erg gewend aan mensen. Wanneer ze in de buurt zijn springen de mensen dan ook spontaan in het water om met ze te zwemmen. Wij hebben ze een keer naast de rubberboot gehad en ze zijn toch best wel heel erg groot.

1 opmerking: