maandag 15 april 2013

Dominica part 2

Dominica bestaat niet alleen uit prachtige natuur maar ook uit armoede, rasta's en weed walmen die je op iedere hoek van de straat tegemoet komen.
Bedelaars kom je hier ook volop tegen, we kopen wel eens een enkele keer eten voor ze, soms geven we geld maar soms ook goederen zoals oude kleren of schoenen.
Wat we overdag weg hadden gegeven, kwamen we 's avonds, "aangekleed" weer tegen.

In Dominica hebben we ook weer een keer gefietst. Het was een heel gesjouw, zo met de fietsen in het rubberbootje naar de wal, maar het was zeker de moeite waard.
Dominica stond ook weer in het teken van klussen. Iedere dag gaat er wel iets kapot en het behoeft, natuurlijk, allemaal direct aandacht. Deze keer konden we het voorzeil niet meer elektrisch 'uitrollen'. Nu is uitrollen niet zo erg, maar als het eventueel overslaat op 'inrollen' hebben we echt een probleem. Gelukkig na wat onderzoek, kon deze klus ook weer geklaard worden.

Ellen doet wat naaiwerk en in de tussentijd probeert Martin een verstopt toilet te ontstoppen. Gelukkig regende het niet en konden alle ramen wagenwijd open want het stonk behoorlijk.

Na ons avontuur met Seacat hadden we nog wel zin in weer een tochtje. Er schijnen op dit eiland 365 riviertjes en watervallen te zijn dus je kunt er iedere dag één doen. Deze keer stond een trip op de Indian River op het programma en zwemmen in de Chadiere pool. Een diep bassin onderaan een kleine waterval.
Geïnspireerd door Seacat vonden Franz en ik het nodig om toch nog een paar sprongen te wagen.

De zondagavond BBQ van de boatboys was een enorm succes, er waren zeker wel 200 man.
Ik denk dat alle "yachties" uit de baai aanwezig waren. Er was volop vlees en vis, heerlijke rijst en een frisse salade.                        
                                      De rumpunch smaakte voortreffelijk
                   Ligt het aan de rumpunch of is deze foto echt een beetje wazig ;-))

We zijn nog in afwachting van een aantal spullen die we besteld hebben bij Budgetmarine, die komen als het goed is morgen. De douane formaliteiten zijn al afgehandeld dus we kunnen, bijna, weer door.
De volgende eilanden groep is The Saintes, wat bij Guadeloupe hoort. Dit is weer Frans grondgebied.

1 opmerking: