woensdag 16 januari 2013

Rijtoestemmingsbriefje

Een buiten kantoor is natuurlijk prachtig, het enige nadeel is dat je er nooit alleen zit. De plek die we hebben gevonden om te internetten is een geliefde pleisterplaats onder de zeilers. Wanneer je er ook maar even zit komt er al snel een 'collega-zeiler' bij je zitten om over zijn of haar avonturen te vertellen. Voordat je het weet staan er 'Djogo's' (1 ltr flessen Parbobier) op tafel en komt er verder niets meer uit je handen, of in dit geval, uit je pen.


Bij het visserij bedrijf van de gebroeders Van der Veen in Domburg hebben we een lasser gevonden om te helpen met het verstevigen van het ankerbeslag waar de boegspriet op is gemonteerd. Allereerst is dek-romp constructie verstevigd en in tweede instantie zijn er twee extra RVS strippen aan het boegbeslag gelast om de verticale krachten op te vangen. In principe zou dit voldoende moeten zijn. Onder de fantastische leiding van Gerard van der Horst van de Sylfer werd e.e.a. geconstrueerd en gemonteerd.


De montage had wel de nodige voeten in de aarde want de hele verstaging (de kabels waarmee de mast overeind wordt gehouden) moest worden losgemaakt. Uiteindelijk hebben bijna alle mannen op de steiger geholpen om de mast overeind te houden en weer op zijn plaats te krijgen. Het is wel heel bijzonder om te zien en mee te maken wat je met ge├»mproviseerde middelen voor elkaar kunt krijgen.


Inmiddels is mijn moeder al een dag of tien aan boord. Zij geniet volop en we maken natuurlijk de nodige toeristische uitstapjes. Zo zijn we naar Dan Paati geweest, een riverlodge vakantie resort, zo'n 350 km het binnenland van Suriname in. Eerst 2,5 uur rijden met de auto en daarna nog 3 uur met een korjaal over de rivier. Het lijkt of de wereld heeft stilgestaan als je zo ver het bos in bent.


Op de terugweg van Dan Paati werden we bij een controle post aangehouden voor een algehele verkeerscontrole. Rijbewijs en de autopapieren waren in orde, alleen het 'rijtoestemmingsbriefje' ontbrak.  "Wat ontbrak.......?"
Iedere Nederlander die langer dan twee weken in Suriname is en die een auto wil besturen moet een 'rijtoestemmingsbriefje' aanvragen bij de vreemdelingendienst.

Gelukkig zijn wij hier nog maar pas een week....;-))

Met de belofte om direct een rijtoestemmingsbriefje aan te vragen mochten we onze weg vervolgen.


2 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal heel gezellig uit!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hier een berichtje van ons, leuk te zien dat jullie zo genieten. Veel plezier en liefs Remco, Erika en de kids xxx.

    BeantwoordenVerwijderen