zaterdag 5 januari 2013

Oud en nieuw in Paramaribo

Op oudjaarsdag wordt er in Paramaribo de hele dag vuurwerk afgestoken. De hele binnenstad is afgesloten en op straat worden enorme rollen vuurwerk uitgerold. Dit zijn geen 'duizendklappers' maar 'miljoenenklappers'. Iedere, zich zelf respecterende, ondernemer sponsort een rol. Deze worden zo uit een enorme doos, op straat uitgerold. Het kabaal is oorverdovend en de stank enorm, er hangt een constante wolk van kruitdampen over de hele stad. Het was wel bijzonder om dit eens mee te maken.

Ergens in de loop van de avond gaat iedereen naar huis om daar de jaarwisseling mee te maken om dan na twaalven weer de straat op te gaan om uitbundig het nieuwe jaar in te luiden.

Wij waren met alle haven bewoners in het restaurant van de haven en hebben twee keer oud en nieuw gevierd. Eén keer op de Nederlandse tijd en één keer op de Surinaamse tijd. Helemaal leuk.

Natuurlijk hebben we ook met z'n allen een nieuwjaarsduik genomen. Dat is niet zo moeilijk als de watertemperatuur zo rond de 25 graden ligt. Ha ha.


Onze boot is natuurlijk voor twee personen ingericht en Ellen is er druk mee bezig om één van de achter hutten bewoonbaar te maken voor de komst van mijn moeder.

"Help mijn (schoon)moeder komt" ;-)


We hebben een heerlijk plekje langs de waterkant gevonden waar we goed bereik hebben om te internetten. Lekker, zo'n kantoor buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten