woensdag 7 november 2012

Het is beslist niet saai

Na ons avontuur met de tonijn, waar de crew van de Waltzing Mathilda, als bewijs, een prachtige foto van heeft gemaakt zijn we op Gran Canaria terecht gekomen.
 
Samen met de Waltzing Mathilda en de Zeemuis een busje gehuurd om het eiland, in de stromende regen, te verkennen. Ondanks het slechte weer hebben we toch en erg leuke dag gehad die we hebben afgesloten met een bezoek aan Ikea en een diner in het lokale Wok restaurant.


Las Palmas de haven van Gran Canaria is tevens de vertrekplaats van de ARC. De Atlantic Cruising Rally is een jaarlijks terugkerend festijn voor oceaanzeilers. Officieel doen er, ieder jaar, zo ongeveer 250 schepen mee maar er vertrekken er, officieus, altijd zo'n 600. Op 25 november, weer of geen weer, vertrekt het wedstrijdveld voor de overtocht naar Barbados. De haven is enorm er kunnen 1200 schepen liggen. De ligplaatsen zijn relatief goedkoop alleen de te hanteren berekening zit ingewikkeld in elkaar. Je moet op de eerste dag van je verblijf, belasting betalen voor een maand.
Het maakt niet uit hoelang je blijft. Je betaald gewoon een maand btw. Naar mate je dus langer blijft liggen wordt het steeds goedkoper. In Nederland heeft men het wel eens over de auto als melkkoe, nou hier is dat dus de boot. Ze zeggen niet voor niets, "Je gaat het schip in".


Na Gran Canaria zijn we overgestoken naar Tenerife, waar we in een enorme regenbui aankwamen. We waren nat tot op het bot. Hier hebben we een Fiat Panda gehuurd en een hele dag over het eiland gescheurd. De vulkaan de Teide was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt, 3700 m. De hoogste berg van Spanje. Helaas de top, die in de winter vaak besneeuwd is, lag helemaal in de bewolking. De rit er naar toe was prachtig.

Voor dat we 's ochtends de auto moesten inleveren hebben we nog even boodschappen gedaan bij de Lidl, alvast voor de oversteek naar de Kaap Verden en Suriname. Voorlopig hoeven we geen honger te lijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten