vrijdag 9 november 2012

Druk, druk, druk.

Onderweg van Gran Canaria naar Tenerife begaf de watermaker het (weer eens). Iedere keer kreeg ik een "System Blocked" melding. Na alle filters vervangen te hebben, alle aansluitingen gecontroleerd, de gebruiksaanwijzingen een x aantal keren door gelezen te hebben kwam ik er nog steeds niet uit.
Rob Wink, de importeur van Schenker watermakers gebeld. Hij houdt mij al de hele week aan het lijntje. Eerst moet dit doorgemeten worden, dan weer dat, vervolgens bedenkt hij weer iets anders. "Het kan niet, hij moet het doen" maar al met al doet dat apparaat het dus nog steeds niet.
Natuurlijk, het liefst wil je horen dat er ergens een draadje los zit en wanneer je dat vastgedraaid hebt is alles weer zoals het zou moeten zijn. Helaas.

Op een gegeven moment ben je er klaar mee. We zijn lekker naar Gomera, het één na zuidelijkste eiland van de Canarische, gevaren. Wat een prachtig eiland. Veel groen, ruige natuur maar ook een stukje beschaving in de vorm van goede wegen, grote supermarkten, mooie hotels e.d.


We hebben een autootje gehuurd, een spiksplinternieuwe Fiat Panda, 12km op de teller. Met één druk op de knop schoof het elektrische dakje open, werd het zomaar een semi cabrio.

We zijn druk met niets. Weerberichten bekijken, borrelen bij de buren, de watermaker en het reguliere onderhoud, water- en diesel tanken. Boodschappen doen (nog steeds) ter voorbereiding van de oversteek naar de Kaap Verden.

Morgen vertrekken we. Het is ongeveer 750 nm varen. Moet te doen zijn in zes dagen bij een gemiddelde snelheid van 5.5 knoop. Gaan we iets sneller dan doen we er vijf dagen over. Zou mooi zijn.


Wij vertrekken samen met de Ile du Nord.

1 opmerking: