zondag 18 november 2012

Cabo Verde

Het eiland Sal van de Kaap Verden is minder groen dan de naam doet vermoeden. dit mag de pret niet drukken want het is wel heel bijzonder om hier te zijn.
Vanaf La Gomera naar hier hebben we 754 nm moeten overbruggen, we hebben echter daad-werkelijk, slechts, 684,6 nm gevaren. In beide gevallen toch wel weer een mijlpaal.
We hebben dus 70 nm cadeau gekregen. Het verschil zit hem in de constante getijde stroming van noord naar zuid, de zogenoemde Canarian Current, die gemiddeld zo ongeveer 1 knoop bedraagt.

Hier ligt een enorme Nederlandse enclave en er zijn er nog meer onderweg. De meesten gaan naar Suriname, één boot gaat hiervandaan rechtstreeks naar Barbados en een ander is nog aan het dubben of hij nog naar Gambia zal gaan of niet. Dit terwijl er drie boten van uit Gambia onderweg zijn naar Sal om hun weg te vervolgen naar Suriname.

De zes dagen hier naar toe waren............ wisselend. In al die dagen hebben we vier andere schepen gezien, waren de koers en de wind voornamelijk hetzelfde, stonden de zeilen constant over dezelfde boeg en was er ondanks alle relatieve drukte vrij weinig te beleven. Was het saai? Ja en nee.

Van de Kaap Verden naar Suriname hebben we nog ongeveer 2000 nm te gaan, dit hopen we te doen tussen de 14- en de 20 dagen, pas hierna kan ik met een werkelijk gefundeerde mening iets zeggen over het oceaan zeilen. Nog even afwachten dus.

Los van bovenstaande of het saai was of niet, het was wel gezellig en ook heel bijzonder.

Ellen houdt op haar manier de wacht.

Zo.....en ook zo!


We vullen iedere twee uur het logboek in.


Deze is voor Corrie en Lennart. Happy Hour en o ja, Happy Birthday.

 
We vissen niet meer want ze springen vanzelf aan boord


We zijn er bijna

1 opmerking:

  1. En ook ik kom er aan , wij gaan dinsdag weg vanaf Fuerteventura we hopen jullie weer te ontmoeten anders zien we elkaar in Suriname.
    Groet Johan ( Regina) en natuurlijk Ineke al is ze nu thuis in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen