dinsdag 31 oktober 2017

Na regen, komt zonneschijn


Na al die dagen van regen en wind, eindelijk een klein gaatje in het weer om verder te gaan. Een mooie NO wind geeft ons de gelegenheid om van Bora Bora naar Raiatea te varen. We ankeren achter motu Tipaemau, aan de oostkant van het eiland. Het anker verdwijnt in 20 meter diep water, maar we sturen de Acapella met haar kont naar het strand, waar we op 5 meter van de kant kunnen afmeren aan een palmboom, naast de Eye Candy.


De wind en regen trekt weer aan, maar wij liggen heel beschut achter het palm eiland. Hier voltrekt zich weer het zelfde ritueel van eten, borrelen, klussen, kletsen etc. ;-))

Op een gegeven moment raakten we toch wel een beetje door onze voorraden heen en werd het tijd om te vertrekken. Andrew en Clare moesten sowieso naar de marina om de boot op de kant te zetten, omdat ze de komende maanden terug gaan naar Australië.
We zijn naar het stadje  vertrokken waar we een mooring konden op pikken. Deze mooring was van Dream Yacht Charter, zij hadden er geen bezwaar tegen dat we een paar dagen wilden blijven liggen, mits we betaalden. De betaling was een six pack Hinano bier ;-)

Hinano hier, is vergelijkbaar met Heineken in Nederland

Na een paar dagen vervolgden we onze tocht naar Taha'a, een eiland tussen Bora en Raiatea, waar we deze keer 'gratis' een mooring wisten te bemachtigen.


Er is een Pearlfarm om de hoek, die je kunt bezoeken. Hier krijgen we uitgebreid uitleg over de groei en verwerking van parels. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om parels te kopen, in alle soorten en maten. Tja en wat doe je dan.......

Diezelfde avond was er een Polynesisch diner met dansen op het strand vóór de Acapella. We zijn gelijk maar aangeschoven. Het eten werd traditioneel bereid op een open vuur dat weer afgedekt werd met bananenbladeren. Slow cooked varkens- en rundvlees, vis, een soort spinazie, rijst, pompoen, zoete aardappelen, gekookte yuca stengels en diverse salades. Erg lekker allemaal.


Een stuk of tien leuke jonge meiden en twee jongens verzorgden met veel plezier een dans show die werd afgesloten een spectaculaire vuurdans.


De laatste stop op Taha'a, was bij de Coralriver. Dit is een smalle doorgang tussen twee  kleine eilandjes, zogenoemde motu's. Je vindt hier prachtig koraal en vele kleurrijke vissen. Op Bora  hadden we natuurlijk al wat ervaring opgedaan maar ook hier leg je je dinghy op het strand, loopt naar de andere kant van de motu en laat je door de stroming mee terug voeren.


We 'vlogen' weer door het water. Na drie rondjes hadden we er nog steeds geen genoeg van. Wat een prachtige kleuren, zowel de vissen als het koraal en de anemonen. Hier hebben we ook de grootse morene, ooit gezien. Het beest was zeker wel een meter lang en zo dik als een dijbeen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten