donderdag 26 oktober 2017

Regen, regen en nog meer regenDe afgelopen weken heeft het bijna onophoudelijk geregend. Niet een klein beetje, nee het kwam met bakken uit de hemel. Nu weten we waarom het zo groen is, hier op de eilanden. Gelukkig heeft Ellen vorig jaar een prachtige regentent gemaakt rondom de kuip, waardoor we buiten nagenoeg droog kunnen zitten.


We maken van de nood een deugd, we rommelen een beetje in de boot, lezen veel, kijken films, maken muziek. Kortom, ondanks de regen is het aangenaam toeven aan boord van de Acapella. Een bijkomend voordeel is, dat we grote opruiming hebben gehouden. Alle kastjes hebben we uitgemest, alle vloerluiken zijn open geweest en we hebben een karrenvracht aan ongebruikte rotzooi van boord gehaald. De waterlijn van de boot is gelijk een paar centimeter omhoog gekomen.

Op de meeste plekken hier, hijst men de boten op, om aangroei te voorkomen.

Nog geen jaar geleden hebben wij het onderwaterschip van de Acapella helemaal opnieuw voorzien van een nieuwe laag antifouling, aangroeiwerende verf. Direct na de oversteek van de Pacific, was een groot deel van deze verf al verdwenen, gewoon opgelost. Het gevolg is dat er nu een heel oerwoud onder de boot groeit. Na veel mail contact met de leverancier is het nu eindelijk zover dat we nieuwe verf van ze krijgen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we wel weer extra kosten moeten maken om de boot uit het water te hijsen, te stallen en opnieuw moeten verven.

In de paar uurtjes dat het af en toe droog was vermaakten we ons prima met snorkelen, borrelen, kletsen en wandelen met onze vrienden van de Eye Candy.


Zij wisten een prachtige plek om te snorkelen. Met de dinghy voeren we naar een beschutte plek in het rif, waar we de rubber boot konden achterlaten. We liepen een paar honderd meter over het rif naar een plek waar we het water in konden gaan. Door de stroming werden we meegenomen en 'vlogen' over het rif en al het prachtige koraal. Gelukkig hadden we onze duikpakken aan, want soms schuurden we bijna met onze buik over het zand. Het was spectaculair.

Voor elk wat wils op Bora Bora....
 Ook als je portemonnee iets groter is


Geen opmerkingen:

Een reactie posten