maandag 2 oktober 2017

Bora BoraMoorea is het broedgebied van de Humpback whales. Tussen de maanden juli en november heb je grote kans ze naast de boot op te zien duiken. Het warme water en de beschermde omgeving zijn ideaal voor de walvissen om hun baby's te baren en te zogen. Door de melodieuze geluiden die ze onder water maken, kun je ze soms horen en weet je dat ze in de buurt zijn. Wij ontdekten er een paar, door twee spuiters naast de boot en een enorme plons vlak voor de boot.


We zijn ze een poosje gevolgd met de Acapella, wat een magnifiek gezicht om deze prachtige dieren naast de boot te zien zwemmen.

Na een nachtje op Moorea te hebben doorgebracht, waar we een flinke bui over ons heen kregen, zijn we doorgevaren naar Bora Bora. Ondanks het feit dat er weinig wind stond, waren we toch in staat om de afstand van 140 mijl in 26 uur, al zeilend te overbruggen.


Onze Australische vrienden van de Eye Candy lagen al op ons te wachten en zijn onze persoonlijke gidsen hier op en rond het eiland. Zij zijn hier al een paar keer eerder geweest, kennen alle mooie anker- en snorkelplekken, dus daar profiteren wij van.


De eerste nacht op Bora, ankeren we voor een prachtig zandstrand en varen vervolgens over de ondieptes naar de gratis moorings van Bloody Mary's, een lokaal bekend restaurant.


We maken een flinke wandeling met Andrew en Clare, genieten van het mooie uitzicht, lopen over parelwitte stranden langs de luxe resorts.

Zo scharrelen we een paar dagen van het ene plekje naar het andere. Omdat er veel wind verwacht wordt besluiten we om naar een beschutte plek in de zuid-oost hoek van Bora Bora te varen om daar te schuilen. De Eye Candy voorop, ons via de marifoon waarschuwend voor de vele ondieptes waar we overheen en tussendoor moeten.


We liggen hier in 5 meter diep water, met uitzicht op de hoogste berg aan de ene kant en strand met palmbomen aan de andere kant, daar tussen groen-blauw water. (Histor nummer: 1350-B33G ;-))


We zwemmen, snorkelen, borrelen, eten en kletsen met elkaar. De woorden 'lekker' en 'gezellig' gebruiken we zo vaak, dat Clare en Andrew ze inmiddels ook al gaan gebruiken.

Voorlopig liggen we hier nog wel even, want de de voorspelling is dat de harde wind, 25 tot 30 knopen, de hele week door blijft staan.

Wellicht kunnen we ons een keer bij één van de luxe resorts laten afzetten voor een sjieke lunch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten