zaterdag 23 januari 2016

Eerste week Bonaire

Onderweg gaat er weleens het één en ander kapot. De elektrische Furlex heeft er sowieso de brui aangegeven.
Deze kunnen we alleen nog met een kleine slinger in- en uitdraaien. Als je bedenkt dat iedere slag, slechts een paar mm zeil oplevert, dan weet je, dat er heel veel gedraaid moet worden om zeven meter zeil in- of uit te rollen. 

Onderweg had ik voldoende tijd om het onderhouds manual te bestuderen. De enige conclusie is, reviseren. We demonteren de hele zaak -afhankelijk van de kosten- sturen het op, of brengen het zelf naar Nederland en klaar is Kees.

De gewone lier, aan bakboord, had ook behoefte aan wat aandacht. Deze ging erg stroef. Nu is dit pure mechanica. Uit elkaar halen, schoonmaken, een beetje schuren, alles opnieuw invetten en het loopt weer als een zonnetje. Op een varende boot is het iets lastiger maar uiteindelijk goed te doen.

Onze eerste week Bonaire bestond uit heroriëntatie. Maar al gauw kom je er achter dat er niet heel erg veel verandert is, zeker niet al die leuke en spontane ontmoetingen met oude bekenden.

Hier werden we gepraaid door Janneke, de dochter van hele goede vrienden van ons. Zij had de Acapella al zien liggen en kwam even gedag zeggen, samen met de buurman.

Een toevallige ontmoeting op de fiets met oud collega Peter en zijn vrouw Patrice, resulteerde in een heel gezellige borrel bij hen thuis en een lunch bij Don Habitat.

Edith en Rob, de ouders van onze goede vriend Bruce, maken een 22 daagse cruise, door het Caraibisch gebied en ze gaan uiteindelijk door het Panamakanaal, maar ze maken ook een stop op Bonaire. We hebben samen een hele leuke middag gehad.

Onze eerste duik, weer sinds een jaar. Het blijft mooi hier onder water

                   We hadden geen dress code afgesproken en dit is het resultaat. The Men In Red
Heerlijk geluncht aan boord van de Acapella met Cees en Frank. Het was een bijzondere middag met heel veel gelach en zelfs een traan.

1 opmerking:

  1. Het was een onvergetelijk weerzien , helaas mochten jullie niet aan boord door onze schuld (te laat aanvragen van toestemming ) Smaakte de champie goed als klein goedmakertje ?!lieve groetjes Rob en Edith

    BeantwoordenVerwijderen