vrijdag 29 januari 2016

Ditjes en datjes.

 Bonairiaanse kunst loopt op straat

Onze "Waar zijn wij" pagina is weer in de lucht. In zoverre, alleen de kaarten zijn opnieuw gepubliceerd. Alle overige info is helaas verloren en zullen we ook niet weer opnieuw plaatsen.

We hebben een nieuw 'lokaal' telefoon nummer: + 599 7708694
De afgelopen jaren hebben wij, met wisselende tevredenheid, in heel veel landen gebruik gemaakt van de telefoon en internet service van Digicel. Op Bonaire echter, blokkeert Digicel het gebruik van Whatsapp bellen via internet. Op deze manier proberen ze je te dwingen om via hun 'dure' telefoon verbinding te bellen.
We maken nu gebruik van Telbo. Deze dienst heeft geen blokkades op het internet, geeft meer MB's voor minder geld, en is ook nog eens lekker snel.


Het is heerlijk om weer op Bonaire te zijn. We konden gelijk al mee doen met de Clean up dive. Ieder kwartaal organiseert de Yellow Sub duikschool een schoonmaak duik, om en nabij de stadspier van Kralendijk. Gemiddeld doen hier zo'n 100 vrijwilligers aan mee. Dit keer zijn er 2700 stuks afval naar boven gebracht. Voornamelijk bierflesjes en stukken vislijn.

Het is hier nu cruiseboten seizoen en dat brengt een gezellige drukte met zich mee. Vier a vijf dagen per week komt er een cruiseboot. Op woensdag liggen er twee, dan kun je over de hoofden lopen in het dorp.

We werden uitgenodigd om een stukje te gaan varen, niet met de cruise boot weliswaar, maar zo'n kans laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.
Cees en Frank, samen met de buren, Marije en Ton

De buitenboord motor moest voor een onderhoud beurt naar de dealer.
Goed opgelet en de volgende keer doen we het zelf. Wel het advies gekregen om het ding altijd op slot te leggen want ze worden hier om de haverklap gestolen.

Onze vrienden Gerard en Lies van de Sylfer hebben sinds kort ook een blog. Je kunt hen volgen via:
http://sylferedam.blogspot.com/1 opmerking: