maandag 11 januari 2016

Bye Baai

Een beetje met gemengde gevoelens hebben we afscheid genomen van de Maagden Eilanden. Nog een laatste stop op het meest zuidelijke eiland van de USVI's, St.Croix, voordat we aan de oversteek naar Bonaire gaan beginnen.
De afgelopen weken hier op Maagden, waren heerlijk, lekker scharrelen tussen de baaitjes, weinig verplichtingen en relatief weinig ellende aan de boot. 

Oudejaars-avond hebben we doorgebracht aan boord van de Flash, een 54 voet catamaran met ongeveer 20 bekenden van de Salty Dawg Rally. 
Onze gastheer en gastvrouw, Hank en Seale

Iedere boot had wat te eten en te drinken mee genomen en aan boord van de Flash werd een buffet gepresenteerd met allemaal overheerlijke gerechten. Het was met recht, zoals wij dat noemen, een 'Amerikaanse fuif'.
Ook onze vrienden, Martin en Bertie van de Blue's waren aanwezig. Zij zijn speciaal eerder uit St.Maarten overgekomen om de jaarwisseling met ons te vieren.
Tevens hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om Bertie's verjaardag te vieren op Drie Koningen, 6 januari.

De afgelopen maanden zijn we kris kras door het gebied van de Maagden Eilanden getrokken. Het ene baaitje is nog leuker dan het andere. Soms was het erg vol, of er lagen heel veel moorings, maar vaak lagen we ook nagenoeg alleen in een baai. Onze favoriete baai ligt op Norman Island en heet Benures Bay. Ongetwijfeld zullen er nog wel mooiere baaitjes zijn, want we hebben ze lang niet allemaal gezien.
Hebben we nog iets tegoed, als we ooit weer eens terug komen. 

Op  St.Croix (de lokale bevolking noemt het Sint Krooi), hebben we nog een rendez vous (we doen het nog even op z'n Frans) met Rudi en Marijke van de Lizzy, die we anderhalf jaar geleden voor het laatst op Bonaire hebben gezien. Zij gaan naar het noorden en wij naar het zuiden. 

Voor nu is het even 'Bye Baai'. We kijken er naar uit, om de zomer op Bonaire door te brengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten