zondag 6 december 2015

Peter Island (aangepaste versie)


Om de hoek giert het, de witte schuimkoppen staan op het water, het waait al een paar dagen flink. De Acapella heeft nergens last van, zij ligt veilig in een kommetje, aan de lijzijde van een berg. Het water is kraakhelder en je kunt het anker op 8 meter diepte op de bodem zien liggen.
Het baaitje, Little Harbour op Peter Island is niet zo groot en in het midden vrij diep, daarom ankeren ze hier "stern to", oftewel met een lange lijn van het achterschip naar de kant. Die lijn, beleg je om een rots of aan een boom. In Griekenland en Turkije is deze manier van ankeren vrij normaal. Hier is het bijzonder.

Na onze avonturen op Virgin Gorda, hebben we samen met een andere boot, de Blue Pearl, een uitstapje gemaakt naar Anagada, een eiland 10 mijl verderop. Het water daar was zo onrustig, dat we de hele nacht lagen te rollen. Aan boord van de Blue Pearl werden de opstappers er zelfs zeeziek van. Wij hadden al snel besloten om maar weer terug te gaan naar VG. 
Hoewel we het eigenlijk prima naar ons zin hadden bij de Bitter End Yacht Club, waren we daar toch ook wel een beetje uitgekeken en na  twee dagen ankeren werd het echt tijd om definitief te vertrekken. Daar bij komt, dat het ook tijd werd om onze voorraden weer aan te vullen. We zijn naar Tortola gegaan, daar heb je zeer goed geoutilleerde supermarkten en kon Martin tevens even voor controle naar oogarts. 
(Het zweertje in het oog slinkt behoorlijk, nog even doorgaan met de antibiotica en voorlopig nog geen lenzen in, om een eventuele herbesmetting te voorkomen.)

Op Tortola rolden de golven door de volle oostenwind, pal de haven in, waardoor we daar ook weer enorm lagen te rollen. Gauw wegwezen. Waar naar toe? Peter Island, dit ligt in de luwte en het is maar 4 mijl verderop. We hebben voldoende voorraad en we kunnen het wel een tijdje volhouden, want op Peter Island is niets.
Natuurlijk zijn we ook wel een beetje zelf supporting.
De baai wordt omgeven door een met bomen begroeide heuvelrug, het water is azuurblauw. Het is hier paradijselijk. 
Zo houden we het wel een tijdje vol.

2 opmerkingen:

  1. Wat maken jullie toch een prachtige reis zo met z,n tweetjes .
    Zo af en toe bekijk ik het allemaal .
    Wij varen ( met een cruise schip ) op 23/24 jan door het Panamakanaal ! we zijn reuze benieuwd .Lieve groetjes Rob en Edith

    BeantwoordenVerwijderen