woensdag 30 december 2015

St.Thomas, USVI's

Vanuit Chrismas Cove,  St. James zijn we in Charlotte Amalie op St Thomas beland. Een grote baai met aan de ene kant cruiseboten en aan de andere kant,  tegen de heuvels op, de stad. 's Avonds is alles prachtig verlicht, wat meteen de kerstsfeer verhoogd. We hebben het zelf maar één dag gevierd met een heerlijke kerstbbq bij volle maan.Met het één dollar busje zijn we als echte lokalen postpaketten op gaan halen in Red Hook, een
dorpje aan de oostkant van het eiland. Ja, je raadt het al .....met onderdelen voor de boot. Vorige week via internet in Amerika besteld, 3 dagen later afgeleverd in St.Thomas. Martin is gelijk maar aan het knutselen geslagen, zodat alles weer functioneert.

Nieuwe pomp in de watermaker

De hele week hadden we een stevige oostenwind en aangezien ons zeilplan oostwaarts is, zijn we lekker blijven liggen. Het was absoluut geen straf.  We zijn naar de mall, de watersportwinkel en de supermarkt geweest. Verder hebben we lekker door de stad geslenterd en de 100 treden naar het kasteel van Blauwbaard beklommen, Helaas was de toren gesloten, maar we konden wel genieten van het prachtige uitzicht.

Kleurrijke markt

St.Thomas is heel groen en heuvelachtig. Het regent regelmatig, maar het zijn altijd korte buien met warme regen. We gaan in ieder geval weer met een schone boot weg.

Na regen komt zonneschijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten