maandag 17 augustus 2015

Going up north

Naarmate we verder naar het noorden trekken zien we de temperatuur ook langzaam naar beneden gaan. Was voorheen de gemiddelde temperatuur zo'n 28 graden, ligt het nu rond de 23. Nog niets te klagen natuurlijk, de nachten zijn heerlijk koel en om te slapen is deze temperatuur echt perfect.
We gaan nog een klein stukje verder naar het noordoosten, maken nog twee stops, één in Newport en één op het eiland Martha's Vineyard. Vanaf MV is het de bedoeling om in één ruk, ongeveer 400 nm, weer af te zakken naar de monding van de Chesapeake Bay.
De Acapella gaat dan in Deltaville, weliswaar in een andere marina dan de vorige keer, op de kant en wij vliegen naar Nederland voor een paar weken.

De oostkust van de VS is leuk maar we missen wel het contact met andere zeilers. Hier varen toch voornamelijk de lokale dagjesmensen rond en lange afstandszeilers kom je nauwelijks tegen.
Deze jongens komen met 30 knopen langs suizen

Wanneer we eind oktober terug komen uit Nederland willen we, dan ook weer oversteken naar de Carieb, waar we nieuwe plannen gaan maken voor het komende seizoen.
Beach art

Op de pagina: 'Waar zijn wij', kun je overigens nog steeds via Googlemaps onze route volgen. De laatste kaart(3) is helemaal 'up to date'. Wanneer je op de kaart 'klikt', kun je inzoomen om de details te bekijken.

De hele dag regen..
Gelukkig kunnen we ons ook in de regen amuseren.
Na regen komt zonneschijn. Lekker een dagje naar het strand


1 opmerking:

  1. Ellen, wat ben je aan het fröbelen op de regenachtige dag? Ppfftt over regen gesproken: het heeft hier flink achter elkaar doorgeregend; in Duitsland trouwens ook; de tuin van m'n broer heeft nu wel een erg grote vijver.... Gelukkig wordt het woensdag weer een beetje beter.

    BeantwoordenVerwijderen