woensdag 18 maart 2015

Isla MujeresEr is genoeg te doen op Isla Mujeres. Op dinsdag hebben de zeilers, 'Tuesday Taco night', georganiseerd. Dit betekent om 17.30 borrelen op de steiger bij Marina Oscar en daarna lopen naar een lokaal tentje, een Taqueteria, waar ze de lekkerste taco's serveren. Je eet er met je handen, want ze hebben geen bestek en als je een biertje of een wijntje wilt, dan moet je dat zelf meenemen.

Op vrijdag hebben ze de 'Pizza night' bij Oscar's, dat betekent om 17.30 borrelen op de steiger en daarna pizza's eten in het restaurant. Oscar is ooit met zijn boot op Isla Mujeres terecht gekomen en nooit meer weggegaan. Hij was een pizza bakker in New York en heeft hier zijn oude vak weer op gepakt. Zijn pizza's zijn enorm en ook heel lekker. Een kleine pizza  kregen wij samen niet op. 
Bij een Taqueteria, op straat
Op donderdag kun je naar Sloppy Joe en op zondag is er live muziek bij Bahia Tortuga. Je hoeft je hier echt niet te vervelen. 
Lokale eettentjes
Er zijn twee grote supermarkten, waar je nagenoeg alles kunt krijgen. 
Om een indruk van het hele eiland te krijgen hebben wij een golfkarretje gehuurd. Die dingen zijn overdekt, dus je zit lekker in de schaduw en je kunt er overal meekomen.
 
Tent huis
 
Het eiland heeft prachtige plekjes, leuke stranden, bijzondere huizen en heel veel 'kunst'. 
Schelphuis
Doordat we nu alweer behoorlijk wat tijd in Spaanstalige landen doorbrengen gaat ons Spaans ook met sprongen vooruit. Het is erg leuk om te ervaren dat je woordenschat behoorlijk uitgebreid wordt waardoor je toch in staat bent om een redelijk gesprek te voeren. Leuk. 
Het ziet er naar uit dat we donderdag kunnen vertrekken in de richting van Florida. Het weer ziet er goed uit en voor de zekerheid hebben we alvast uitgeklaard bij de douane en immigratie. Voor het uitklaren hadden we nodig: Drie kopieën van onze originele crewlijst, twee kopieën van de bootpapieren en ook weer een kopie van de paspoorten. Nadat alles weer gestempeld was mocht ik een bedrag van  385 peso's betalen hetgeen ongeveer €20 is. Waarvoor je dit moet betalen, is mij niet helemaal duidelijk. Wij hadden zelfs nog het voordeel, dat we de Tijdelijke Invoer Vergunning van nog eens €50 niet hoefden te betalen. 
Het geld wordt vast gebruikt om heel veel mensen aan het werk te houden, om al die papieren te archiveren. Als ik alleen al kijk naar de hoeveelheid papier die wij moesten produceren, dan zullen er in Mexico ongetwijfeld immense pakhuizen vol met douane- en immigratie formulieren zijn ;-)) 


3 opmerkingen:

  1. Mooie belevenissen , prachtige foto's!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zo teleurgeteld in mijn Amerikaanse landgenoten die duidelijk niet weten waar ze over praten. Als je niet naar Key West gaat mis je de gelegenheid om een unieke stad te bezoeken. Het is onze favoriete plek om plezier te hebben na onze woonplaats Miami Beach. Al onze ontmoetingen met de Coast Guard zijn erg positief. Natuurlijk zijn ze bewapend, ze vechten de meest brute misdadigers in de wereld, drug handelaren. Veel plezier in Key West.
    Groeten van Dorothy en Bert in Guadeloupe

    BeantwoordenVerwijderen