woensdag 3 december 2014

Overzicht, week 48

Voor de verandering zijn we nu eens niet naar Karels geweest, maar naar 'Kanti Awa' een lokaal barretje. Je zit op een krat, de drankjes kosten $1,75. Je mag je eigen snackjes meenemen als je dat wilt maar verder is er niets. Heel veel lokalen komen er na het werk nog even iets drinken. Wij waren met een behoorlijk groot gezelschap, Pim en Hanneke van de Nelly Rose, Shelly en Gaby, allebei solozeilers, Martin en Bertie van de Blue's, Bert en Dorothy van de Island Girl, de crew van de Frantzeska en Jaap en Laura van de Margalliti, nog wat loslopend volk en kennissen van.
 
Het was reuze gezellig aan "de waterkant"
De volgende ochtend horen we plotseling een stem ergens vandaan komen.
"Acapella, permissie om aan boord te komen?"
We waren net op, kijken naar buiten maar zien niets. Nog een keer die stem.
Blijkt Bruce naast de boot in het water te liggen. Hij was ook vroeg op, wilde wel een beetje beweging en besloot een stukje te gaan zwemmen. Van hun appartement tot aan de Acapella is zeker 1,5 km, dus hij heeft wel voldoende beweging gehad. Na een klein ontbijt aan boord van de Acapella hebben wij hem maar terug gebracht, want we hadden voor deze dag ook nog een duikafspraak staan met hem en zijn moeder.
Afscheid van Edith en Rob.
Bruce, Sabine en de kindertjes wilden deze dag ook IPB vertrekken maar zijn uiteindelijk blijven staan. De vluchten zaten allemaal vol. Inmiddels zijn zij via Curacao naar huis gegaan.

Duiken met de Blue's.
Martin en Bertie, gepassioneerde duikers, hebben na hun kennismaking bij Kanti Awa, aangeboden om Bert en Dorothy van de Island Girl mee te nemen naar Klein Bonaire om daar een mooie duik te maken. Natuurlijk waren wij ook van de partij. De duik was perfect, iets meer dan een uur onder water.
Of het nou met duiken te maken had of niet, dat is niet duidelijk, maar de volgende dag werd Bertie onwel. Zo erg dat zij met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar werd een ontsteking aan het evenwichtsorgaan geconstateerd. Dat je daar zo ziek van kunt worden heb ik mij nooit gerealiseerd.
Je bent toch wel erg kwetsbaar als je zo met z'n twee├źn op een bootje zit. Inmiddels gaat het gelukkig, alweer iets beter met haar.

Aan boord van de Freewinds werd een benefiet concert georganiseerd ten bate van de gehandicapte medemens op Bonaire.
Een Venezolaans jeugdorkest,
klassiek,
jazz,
een singer-songwriter
en de Freewinds band.
Het was een zeer gevarieerd programma.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten