vrijdag 20 december 2013

4 a new friend

In het Cruisers café van Salinas hebben we Jean Baptiste, Janos voor zijn vrienden, ontmoet. Janos en zijn vrouw Anna zijn zeilers, neergestreken in Salinas. Inmiddels zijn zij al 18 maanden in Salinas en de verwachting is dat ze er nog wel een tijdje zullen blijven.
Toen wij er kwamen was het café gesloten maar we werden uitgenodigd om een biertje te komen drinken. Janos zat op zijn  praatstoel en gaf ons allerlei tips over de omgeving.
De volgende dag wilde hij ons wel naar de supermarkt brengen en naar eventueel andere plaatsen waar we naar toe wilden. Zo gezegd, zo gedaan.

Janos heeft een passie voor vlaggen en hij vroeg ons dan ook of we wellicht een vlag konden missen voor zijn verzameling. Rondom in zijn café heeft hij, inderdaad een hele verzameling vlaggen.

In ons rubberbootje, onderweg naar Janos, om de vlag te doneren zagen wij een meneer die met oranje verf allerlei accenten aanbracht op zijn schip. Hierdoor kwam het gesprek op de Mero. Coen en Jasmine van de Mero hadden een oranje UV strip op hun voorzeil waardoor je hun schip altijd al van verre kon herkennen. Zij hebben met hun kinderen een rondje Atlantic gedaan en we zijn hen vorig jaar een aantal keer tegen gekomen. Het grappige is dat Jasmine en Coen op de Woude wonen, een eilandje op het Alkmaardermeer. Op dit eilandje zijn wij getrouwd, alweer meer dan tien jaar geleden.

Terwijl we bij Janos, eens serieus naar zijn vlaggen kijken zien we plotseling een Nederlandse vlag, gedoneerd door....... de Mero. Hoe klein kan de wereld zijn.
De Acapella vlag, die we zelf ontworpen hebben, heeft een aantal kleuren.
Geel is voor de zon en het strand. Blauw voor de lucht en de zee. Rood staat, natuurlijk,  voor de liefde. De gestileerde E is een combinatie van E en M, hetgeen "4Ever" betekent.
Met heel veel plezier hebben wij onze vlag op een heel bijzonder plekje achtergelaten.
Bij onze nieuwe vriend, Janos, in het cruiser café van Salinas.
Aangezien de Acapella vlag een scheepsvlag is met een verhaal -niet zomaar een landsvlag- kregen we van Janos dan ook een prominente plek, direct onder de spot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten