zondag 17 november 2013

Royal Marina

In eerste instantie was het gepland om op 1 november op de kant te gaan bij Royal Marina. De werf ligt net even ten Westen van Wiilemstad in de Piscaderabaai. Eén dag voor dat eea daadwerkeloijk gestalte zou krijgen kregen we te horen dat het niet door kon gaan in verband met de diepgang, 2.25m, van ons schip.
De Piscaderabaai is een vrij ondiepe baai en de waterstanden deze week waren extreem laag. Te laag om ons zonder risico van vastlopen te ontvangen.
Goed dit kan gebeuren en je moet een beetje flexibel zijn. Dinsdag 6 november om 15.00 uur zouden de omstandigheden beter zijn en dan zouden we gehesen kunnen worden.

De Acapella was er helemaal klaar voor. Het hele onderwaterschip moet opnieuw geverfd worden, we gaan extra zonnepanelen installleren, we krijgen onderwaterverlichting en zo hebben we nog een heel lijst van dingen die we willen en moeten.
Om 15.00 uur precies lagen we in de bak, klaar om gehesen te worden. Echter op dat moment kwam Juan Carlos, de eigenaar van de werf met allerlei aanvullende voorwaarden waar wij aan moesten voldoen. Het kwam er op neer dat hij geen enkele garantie kon geven waneer wij weer te water gelaten konden worden, hij geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid had. Hij was niet verzekerd en gehesen worden, was volledig voor ons eigen risico.

Ondanks het feit dat we er helemaal klaar voor waren hebben we toen toch maar, ter plekke, besloten om niet met hem in zee te gaan.

We zijn uit de Royal Marina vertrokken en voor anker gegaan in de Piscaderabaai.
Maar goed, we hebben nu toch wel iets van een probleem. De verf is besteld, een hogedrukspuit hebben we gehuurd en die kan ieder moment afhgeleverd worden, hoe moet het nu verder........

Van ellende zijn we maar wat gaan drinken bij het Hilton hotel, hetgeen om de hoek ligt. Hier komen we toevallig Hans en Marianne Rooth tegen. Zij zijn hier op vakantie. Hans is met pensioen, hij zat in het MT van de KLM directie en Marianne is Senior Purser.
Na een goed gesprek en de nodige drankjes hadden we wel weer een plan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten