dinsdag 19 november 2013

Curaçao Marina

Na het debacle bij de Royal Marina zitten we toch wel een beetje met de handen in het haar. Waar kunnen we nu terecht.
De Curaçao Marina in het Schottegat staat heel erg slecht bekend bij de zeilers. Ze schijnen er niet aardig te zijn en er is altijd iets met de rekening.
We nemen contact op met een marina in Aruba. Daar kunnen we anytime terecht maar dat betekent wel dat we dan nu halsoverkop naar Aruba moeten vertrekken. Daar hebben we ook niet zo veel zin in.
Voor de zekerheid gaan we toch nog maar een keer bij Curaçao Marina kijken.
"Hé hallo, U bent weer terug. U bent toch al een keer eerder hier geweest?"
Allervriendelijkst werden we door de het meisje achter de receptie te woord gestaan.

Als we dat wilden konden we morgen al uit het water. "Laat maar weten wanneer u er weer in wilt dan regelen we dat". Rocky de havenmeester is zeer accuraat en weet precies wat er speelt, wat er mogelijk is en wat niet mogelijk is. Ons besluit was snel genomen, hier in Curaçao Marina zouden we uit het water gaan.

Achteraf is het maar goed dat het allemaal zo is gelopen, want we hadden ons geen betere plek kunnen wensen om aan het schip te werken. De Acapella wordt zo voorzichtig en professioneel behandeld, ik heb dat nog nergens beter zien gebeuren.

Alle faciliteiten zijn hier op het terrein aanwezig, er gaat ook hier iedere dag een busje naar de supermarkt. Er zijn goede was- en douche gelegenheden op het terrein, water en elektriciteit bij de boot en gratis wifi. De mensen die hier werken zijn stuk voor stuk even vriendelijk en met mede booteigenaren, die hier liggen, staan of klussen, hebben we al snel contact.

Andy en Petra, Duitse kennissen die we al in Bonaire hadden ontmoet, nodigen ons uit om met hen te komen barbecueën. Iedereen neemt iets mee en zo zitten we op zaterdagavond met een Duits stel, een Turks stel en nog een Duitse solozeiler op de Bonafide, een prachtige catamaran.

De werkzaamheden vorderen gestaag. Vedha, de lasser, past onze biminibeugel aan zodat we extra zonnepanelen kunnen installeren.

Pedro, de timmerman, helpt ons even snel de koelboxdeur.

Bij Budget Marine kunnen we alles kopen wat we nog extra nodig hebben.

Van heel veel kanten krijgen we gratis advies.


Onze vriend en collega Bruce Rodrigues komt ons met een bezoek vereren, met hem gaan we uit eten bij 'Kome', een restaurant van een vriend. Zeer zeker een aanrader.
Als we dan, na een week hard werken het resultaat bekijken zijn we zeer trots. Dit hebben we toch maar even samen gedaan.
 
De rekening die we kregen van Curaçao Marina was keurig gespecificeerd en klopte tot op de cent nauwkeurig.
Ondanks alle verhalen die je hoort kan ik alleen maar iedereen aanraden, die zelf iets aan zijn boot wil doen of laten doen, om dat bij Curaçao Marina te doen want de omstandigheden en faciliteiten zijn hier perfect.

(Hieronder, Rocky in opperste concentratie om de Acapella weer goed op het hefapparaat te plaatsen.)
Wat ook nog een hele leuke en bijzondere bijkomstigheid is wanneer je naar het Schottegat gaat, is dat speciaal voor jou, de Pontjes brug wordt geopend en je dan langs de skyline van Curaçao vaart.

1 opmerking:

 1. Goed dat alles weer is gelukt, je zit toch even met de handjes in het haar.
  Zo zie je, verhaaltjes die de ronde doen zijn ook niet altijd waar!

  Ben benieuwd hoe je de panelen hebt geplaatst..
  Lezen we vast later weer
  Gr Ron en Jocé

  BeantwoordenVerwijderen