vrijdag 22 november 2013

Aruba

 
We liggen in de Bucuti baai van Aruba, het is hier vrij onrustig maar beslist niet saai.
Achter ons komen en gaan de cruiseboten, de vliegtuigen landen rechts van ons.
Koning Willem Alexander en koningin Maxima brengen net hun eerste officiële staatsbezoek aan Aruba. Dat mochten we natuurlijk niet missen.
Inspectie van de erewacht.

                         Wat een kittige schoentjes heeft Maxima aan.
Helaas mocht onze vriendin Caroline dit net niet meemaken, zij ging de dag er voor weer terug via Bonaire naar Amsterdam.
Dit bracht wel herinneringen bij ons op, maar wij mochten gelukkig blijven.
                                       Caroline, Ria, Rosalie en Monique.

De KLM crew verblijft in het Renaissance hotel, evenals het Koninklijke gezelschap. Het Renaissance heeft geen strand....... maar wel een heel eiland ter beschikking voor haar gasten.
Het gebruik van het eiland is gratis voor hotelgasten, kom je echter van buiten dan moet je U$50 per persoon per dag betalen. Hiervoor heb je wel het gebruik van een strandbedje en een gratis handdoek.

Als je naar het eiland wilt, dan mag dat alleen met de ferryboot van het hotel. Wanneer je, zo als wij, probeert om daar met je rubberbootje te landen dan wordt je onherroepelijk weggestuurd. Daar waren we natuurlijk op voorbereid maar het was de moeite van het proberen waard. Natuurlijk zijn we niet voor één gat te vangen, we kennen het Renaissance Island, weten wat er te koop is en hoe je er moet komen. Wanneer je over de juiste credentials beschikt gaan alle deuren voor je open ;-))
We hebben een heerlijke middag gehad. Lekker luieren op een strandbedje, heerlijk geluncht en nog een gratis bootritje op de koop toe.
 
Het is de bedoeling om hier op Aruba een dag of 10 te blijven. Even uitrusten van het klussen en dan door, richting Puerto Rico. Vandaar uit hebben we dan ongeveer zes weken de tijd om op Sint Maarten te komen, alwaar we halverwege januari de boot achterlaten om weer naar Nederland te vliegen. Mijn moeder viert dan haar tachtigste verjaardag en dat willen we natuurlijk niet missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten