vrijdag 17 mei 2013

Vertrekkers

In Nederland staat nu een clubje vertrekkers klaar om aan het avontuur van hun leven te beginnen.

Op Sint Maarten hebben we net afscheid genomen van een clubje terugkeerders, vertrekkers die vorig jaar vertrokken zijn.
De Acapella is speciaal naar Sint Maarten gevaren om daar persoonlijk afscheid te nemen van  Idris en Bernice, die met de Dixbay alweer begonnen zijn aan de terugreis. De Dixbay heeft als thuis haven Enkhuizen, dus dat is voor ons bekend terrein.

Op dezelfde dag als de Dixbay vertrokken ook de Waltzing Mathilda,
                                         met Roos, Mathieu, Fien en Max.

In hun kielzog vertrok ook de Jan van Gent met Chris, June, Hidde en Lara
                          (de laatste niet op de foto omdat ze lag te slapen)
Een aantal andere schepen zijn of waren al onderweg vanaf verschillende eilanden. De Mathiba met Jacques en Akke, vertrokken vanaf de BVI's. De Cula, met Vitali die solo vaart. De Sailaway met Thijs en Suzan met hun drie dochters zijn inmiddels al aangekomen op Bermuda. De Ile du Nord met onze vrienden, Timo, Else, Alicia en Luca zijn onderweg naar New York, alwaar zij de boot op een vrachtschip zetten om vervolgens zelf terug te vliegen. Voor zover wij weten heeft de Mero (Coen, Jasmin en hun drie kinderen) min of meer hetzelfde plan.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de 'achterblijvers', vertrekkers die vorig jaar zijn vertrokken, maar die nu achterblijven, in afwachting van het stormseizoen.

Voorlopig, zolang als het kan, hebben we via de korte golf radio iedere dag om 17.00 uur contact met elkaar en blijven we op de hoogte van elkaars wel en wee.

1 opmerking:

  1. De lieverds zijn weer op weg.... spannend! Erg leuke foto!!! grt Susanne

    BeantwoordenVerwijderen