zondag 12 mei 2013

;-))

Het resultaat van al dat klussen wordt gelukkig ook beloond. Vooralsnog werkt alles weer of nog gewoon. Het regenscherm dat Ellen heeft gemaakt werkt perfect en zelfs met de zwaarste bui zitten we droog. Aan de zijkant van het schip heeft zij ook nog een spatscherm gemaakt en met opspattend water tijdens het zeilen heeft dat ook zijn nut al bewezen. Tevens hebben we hierdoor ook iets meer privacy in de kuip als we ergens liggen.
Op het moment van schrijven is zij ook nog een extra zonnescherm aan het maken boven de stuurstand. Dat is een plekje waar je bijna altijd in de zon zit te verknetteren als we aan het varen zijn, dus wat extra bescherming tegen de zon is geen overbodige luxe.

Waar ik echter het meest blij mee ben, is het feit dat de windgenerator het doet ;-)). De bestelde onderdelen zijn gearriveerd vanuit Amerika, we hebben het ding gesloopt, gereviseerd en nu doet ze het als een zonnetje.
Voor het eerst in een jaar is de laadtoestand van onze accu's, na meer dan 24 uur in gebruik te zijn geweest nog steeds op 95%. Normaliter lag dat na deze tijd zo rond de 70%. Dit betekent dat we veel minder stroom hoeven te draaien of aan de andere kant, dat we weer meer kunnen gaan verbruiken. Dan kan die koelkast, die sinds de Kaap Verden al uit staat, weer aan. (Dan zouden we ook weer ijsblokjes kunnen maken. Ha ha.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten