zondag 5 mei 2013

Met pensioen


Op 1 mei, de dag van de arbeid, ben ik officieel met ouderdomspensioen gegaan.
                                     (Wat klinkt dit ontzettend oud ;-))
Het heugelijke feit heb ik uitbundig gevierd met een drie uur durende rivierbeddingbeklimming. (3x woord waarde). Ook op Guadeloupe heb je een aantal rivieren die je kunt volgen tot aan de bron en ge├»nspireerd door onze avonturen met Seacat op Dominica wilden we dat nog wel eens beleven.

Nu zonder gids, zijn we de rivier bij het dorpje Deshaies gevolgd tot aan haar oorsprong. De opdracht was om gewoon bij de rivier te blijven en dan kwam je er vanzelf. Vanzelf is niet helemaal het juiste woord, want we moesten behoorlijk klimmen en klauteren. Je moest echt kris kras iedere keer de rivier oversteken om op een behoorlijke manier je weg te kunnen vervolgen. Waden door het water, klimmen over enorme rotsblokken, soms glibberen en glijden door het bos maar we hebben het, in drie uur, gered.
Aan het einde van de rivier kwam je bij een pad en in een kwartier kon je weer naar het dorp terug lopen. Daar lieten we ons bekaf, maar zeer voldaan op een terras neer zakken. Dat koude biertje was echt verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten