dinsdag 13 juni 2017

Rocking the dock

Steve en Lilli hebben niets teveel gezegd. Hirifa is de hemel op aarde. Wat een heerlijke plek.

De ankergrond is perfect, geen koraal, maar zand. Bij ankeren op koraal heb je kans dat je ketting onder de 'coral heads' komt vast te zitten, met alle gevolgen van dien. De baai ligt in een zeer beschutte kom achter de palmbomen. Wanneer het buiten 30 knopen waait, lig je hier nog steeds in spiegelglad blauw water.

Op Hirifa wonen vier mensen. Laiza met haar man Toria, zij runnen een restaurantje en een stukje verderop woont Lea, het nichtje van Laiza, met man, Hiari en kind.

Laiza

Toria

Kleinkind
Laiza kan heerlijk koken en voor 2000 Polynesische Franken, omgerekend, ongeveer U$20, zet zij een heerlijk buffet op tafel. Verse(!)palmharten, poisson cru van tonijn, gegrilde kip, een overheerlijk biefstuk met rijst, friet, gebakken broodvrucht en sla. Waar ze het allemaal vandaan haalt is me een raadsel. Een ding is zeker. Het is heerlijk.

Lea (r) leert Ellen hoe ze van palmbladeren placemats, serveerschalen en tasjes kan maken.
Links. Sidonie, dochter van Laiza die op bezoek was.
 Decoratie van palmblad
Nog meer decoratieSteve is een begenadigd muzikant en hij weet Larry van de Serengeti en mij te strikken voor een concert. Larry speelt ukelele en ik speel bas. Het excuus dat ik geen versterker heb voor mijn elektrische bas gaat niet op, want Steve heeft een complete geluidsinstallatie op zijn boot.


Steve heeft in het restaurant van Laiza een concert gepland en roept alle boten in de buurt op om te komen. Hij doet dit via de radio, maar gaat ook persoonlijk langs bij alle boten die in de baai afgemeerd liggen.  

Wat als een grapje begon, begint nu toch wel hele serieuze vormen aan te nemen. In anderhalve dag moeten Larry en ik, 15 nummers leren. We spelen ons, bij wijze van spreken, de blaren op de vingers.

Natuurlijk ging er af en toe wel wat mis, maar het optreden was een succes. 'We where rocking the dock'.

De combinatie van live muziek en heerlijk eten smaakt naar meer. 

3 opmerkingen:

  1. Goeie morgen zou ik zeggen. Ziet er aanlokkelijk uit. Lieve groeten van Michel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow so cool, we recognize the 'special seat' on the Serengeti! And we can hear you play our favorite, "the locomotion" from little Eva, all the way in Holland. Don't forget to play 'Venus' �� Give a big hug to Larry & Sue, wish we were there to see you play! Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat geweldig dit ,ben jalours op dit alles,have fun ( maar daar ontbreekt het niet aan ,volgens de foto,s ) heel veel liefs voor jullie beiden en een lik van onze nieuwe huisgenoot Joy

    BeantwoordenVerwijderen