woensdag 14 juni 2017

Music&more

We gaan op tournee.

Na ons eerste succesvolle optreden willen we meer. Steve heeft ook een optreden geregeld bij het duikcentrum aan de zuid pas, vijf mijl verderop. De setting bij de ondergaande zon voor een concert op het terras van het duikresort bij de south pass was fantastisch.
Wat spelen we zo al? Lekkere Golden Oldies, zoals Satisfaction van de Stones, Brown Eyed Girl van Van Morrison, iets van Simon en Garfunkel, Ain't no sunshine van Bill Withers, wat lokale muziek, Crosby, Stills and Nash, voor elk wat wils en genoeg voor ruim een uur entertainment.

De band moet ook een naam hebben. Het wordt Kauehi and the Cruisers. Twee jaar geleden heeft Steve de Polynesische naam 'Kauehi' gekregen van Laiza. Het heeft verder geen betekenis, het is de naam van een eiland. Aangezien Steve de leidende factor is en steeds met wisselende bezetting speelt leek ons deze naam helemaal prima. 

Als bandleider heb je recht op je eigen privé mooring bij Laiza voor de deur. Deze hebben we dan ook maar direct voor hem in elkaar geknutseld.
Steve wil in juli met ons naar het eiland Huahine, dat 300 mijl verderop ligt, voor een aantal optredens bij de Yacht Club (Daar gaan we het nog over hebben.)

Niet alleen de muziek was leuk maar zeer zeker ook het snorkelen met haaien was bijzonder.

Bij de pas, van Fakarava zuid, leven honderden haaien, Black tips. Met doodtij verzamelen zij zich in de doorgang naar de lagune. Duikers en snorkelaars maken van dit moment gebruik om ook het water in te gaan om deze imposante dieren te bekijken. 


Ze worden niet gevaarlijk geacht, maar zijn soms wel nieuwsgierig en komen erg dichtbij.


Volgens het grote vissen boek, is de gemiddelde lengte van de Blacktip Sharks (Carcharhinus limbatus)  5 tot 6 voet. Behoorlijk grote jongens dus.

Kauehi and the Cruisers gaan terug naar Hirifa om daar in het restaurant van Laiza nog twee optredens te verzorgen. Larry is inmiddels doorgevaren naar Tahiti en de band heeft tijdelijk versterking gekregen van Jacob van de Jonas, die accordeon speelt en Reto van de SheSan op gitaar.

 Jacob
 Reto
Laiza zingt en Lea doet een Polynesische dans
The girls are having a good time

1 opmerking: