zondag 15 januari 2017

San Blas - Nargana

We scharrelen een beetje heen en weer tussen de eilandjes. Nargana is één van de wat grotere eilanden en we gebruiken haar als basis. 

In Nargana zijn wat winkeltjes, waar je groente en fruit kunt kopen. Je kunt er benzine krijgen, er is zelfs een bibliotheek. 


Op een paar mijltjes varen, rondom Nargana vind je allerlei prachtige plekjes. Coco's Banderos, Green Island, Tiadup, Dupwala en nog meer van dat soort exotische namen. Soms is het een eiland met slechts één palmboom en soms is het een ondoordringbaar bos. 


We liggen bij Green Island, het is windstil, dus we zouden met de dinghy wel even op en neer kunnen gaan naar Nargana. Het is ongeveer 3 mijl varen, er zijn weinig golven dus het is goed te doen. Martin en Leonie van de Rossa willen ook mee en zij vergezellen ons in hun eigen dinghy.

In eerste instantie is er bijna niets te krijgen op het eiland. De boot met verse groente en fruit komt morgen, 'mañana'. Jammer, maar dan komen we morgen wel weer terug. 

Leonie en Martin wilden ook nog graag een tochtje op de Rio del Diablo maken, de rivier die uitmondt bij Nargana. Ze hadden al eerder een poging ondernomen maar dat werd niets, omdat ze met hun dinghy vastliepen. Het was ons al wel gelukt om de ingang van de rivier te vinden en omdat we nu toch genoeg tijd over hadden, wilden wij de trip ook nog wel een keertje doen.

We gaan op krokodillen jacht. We weten dat ze in de rivier zitten, want we hebben een foto gezien van de Helena. Leonie dacht er één te zien, maar wist het niet helemaal zeker.  Voor haar was het in ieder geval een vruchtbare dag.

Komend van de rivier moesten we weer langs Nargana. Bleek op dat moment de groente en fruitboot net te zijn aangekomen. We konden direct aan de kade, onze aankopen doen. Een dubbel vruchtbare dag dus ;-))
Voorlopig kunnen we weer even voor uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten