zaterdag 12 november 2016

Onderweg

Jarenlang was onze lijfspreuk:"Op naar de Carieb". Langzamerhand begint deze te veranderen naar:"Let's go into the Pacific".

De afgelopen weken hebben we duizenden euros geïnvesteerd om de Acapella aan te passen en te verbeteren opdat ze straks, in het voorjaar, de tocht door de Stille Oceaan goed kan volbrengen.

De motor is op een aantal punten gecontroleerd en gereviseerd, waarbij de startmotor, de dynamo en de warmtewisselaar extra aandacht hebben gekregen. 

Oude elektronische kaarten hebben we ge-update en nieuwe aangeschaft. 

De boot heeft een volledige nieuwe laag antifouling -aangroeiwerende verf- gekregen. De oude zat er nog niet eens zolang op, maar de milieu eisen voor schepen die de Galapagos eilanden willen aandoen, zijn dermate streng dat we geen risico willen lopen om daar niet toegelaten te worden. 

We hebben een spinnaker boom geïnstalleerd op de mast. Dit hadden we jaren eerder moeten doen! Het 'voor de wind' zeilen, gaat nu een stuk gemakkelijker. Ondanks het feit dat we de boom zelf gemaakt hebben van een stuk aluminium pijp, is deze zeer goed hanteerbaar en gemakkelijk op- en af te tuigen. 

De nieuwe koelkast, waar we de onderdelen al een tijdje van in huis hadden, is geplaatst en werkt naar behoren.

Tijdens de tewaterlating van de Acapella kwamen we er helaas achter, dat één van de vernieuwde afsluiters lekte. Dit was een duur lekje want de boot moest weer uit het water gehesen worden en opnieuw opgebokt. Extra kosten ongeveer $400. (Is toch jammer.)

Ook nu willen we weer reclame maken voor Curacao Marine. Dit is een prima plek om je boot voor kortere of langere tijd te stallen of om onderhoud te plegen. 
De prijzen zijn competitief en de laatste zes jaar niet verhoogd. Het personeel is ter zake kundig en zeer vriendelijk. Naar suggesties van klanten wordt geluisterd. 

Pierre, de eigenaar van de werf, organiseert iedere vrijdagavond om 17.00 uur een BBQ voor zijn klanten en het personeel. "Happy hour onder de palapa". De marina verzorgd het eten, maar de drankjes betaal je zelf.

Melissa, de vriendelijke assistente van de receptie staat nu achter de bar 

Enfin, wij drijven weer en zijn onderweg naar Colombia. Vanuit de kustplaats, Santa Martha, willen we dit prachtige land gaan verkennen. 

De Pacific moet nog even wachten maar we zijn onderweg.
1 opmerking:

  1. Go guys , have fun and be careful out there ... mis jullie wel hoor hier in the Carieb ! Dikke kussss Anita

    BeantwoordenVerwijderen