vrijdag 25 november 2016

Acapella in Colombia deel 1

Volgens de pilots zouden we op het traject naar Colombia, gedurende de hele reis stroom mee hebben. Het tegendeel bleek waar, we hadden nagenoeg het hele stuk stroom tegen. Het gevolg was dat we midden in de nacht aan kwamen. Het is niet onze hobby om in het donker aan te komen, maar gelukkig is de marina van Santa Marta ruim en overzichtelijk. We werden allerhartelijkst door de bewakers van het tankstation  opgevangen, waar we de eerste nacht konden blijven liggen.
Aankomst Helena in Santa Marta 

Onze eerste indruk van Colombia is zeer positief. Vriendelijke, mooie en goedverzorgde mensen. Ons Spaans, gaat 'rapido' vooruit, aangezien de mensen hier nauwelijks Engels spreken.

We liggen hier niet alleen, de Helena die samen met de Jonas vanaf Aruba is vertrokken, volgt al snel en ook de Tina Princess arriveert twee dagen later. Het blijft altijd leuk om bekenden te treffen in onbekende oorden. Al gauw worden er afspraken gemaakt om gezamenlijk iets te ondernemen.

Allereerst vieren we Jacobs 69e verjaardag met koffie en gebak. Wij zijn van de Nespresso, maar vinden de Colombiaanse koffie ook erg lekker.

We gaan op verkenning in het stadje Santa Marta, dat aan de Noord-West kant van Colombia ligt.
Het leven is hier spotgoedkoop. Voor ongeveer 25.000 COP (Colombiaanse Peso's) krijg je een complete maaltijd in een restaurant. Dit is omgerekend nog geen €10

Ook hier prachtige 'street art'

Het openbaar vervoer is hier goed geregeld met collectieve taxi's en busjes. De 'collectivos', hebben binnen de stad, een vaste prijs. Voor 3000 COP oftewel U$ 1, brengen ze je overal naar toe. Je steekt je hand op en er stopt wel een geel autootje voor je, het maakt niet uit waar je staat. Als je uit wilt stappen roep je "Pare" en de chauffeur stopt. Er zijn geen bushaltes of taxistandplaatsen. Voor de busjes zijn wel vaste begin- en eindpunten, maar als ze eenmaal onderweg zijn kun je overal op- en afstappen.

Samen met Hannie en Jacob van de Jonas en Ria en Peter van de Helena gaan we op pad naar Minca, een dorpje ongeveer 40 km verderop. Hier kun je een prachtige hike maken naar een mooie waterval.
In Minca aangekomen wordt het ons afgeraden om naar boven te lopen omdat het de laatste dagen heel veel geregend heeft en het pad één grote modderpoel is. Een van de collectivo chauffeurs, die een 4 wheel drive heeft, wil ons voor een redelijk bedrag wel omhoog brengen. Het pad is inderdaad erg steil en modderig, de SUV heeft er moeite mee. Het laatste stuk moeten we lopen. De chauffeur wil op ons wachten, om ons ook weer terug te brengen, maar we hebben besloten om het hele stuk terug te lopen.
Uiteindelijk is het goed te doen
 Na terugkeer in Santa Marta was de lokale schoenpoetser erg blij met ons


Even wat foto's
Op ieder hoek van de straat vind je heerlijke fruitstalletjes

Een stuk uit het Museo de Oro, het goud museum. (Dit is steen weliswaar)

Indianen meisje

Bloemen

Langs de boulevard vind je allerlei bronzen beelden van de lokale Indiaanse bevolking
1 opmerking:

  1. Lieve Ellen en Martin! Wat een mooi avontuur weer, goed om te lezen dat jullie een mooie stek hebben gevonden! Liefs Nicole

    BeantwoordenVerwijderen