donderdag 24 maart 2016

Medische update

Inmiddels zijn we helemaal ingelezen en bijgepraat over borstkanker. Ellen heeft, 'gelukkig', de meest voorkomende vorm van deze ziekte. Hierdoor is er ook heel veel over bekend en zijn de medische protocollen behoorlijk uitgebreid.

De daadwerkelijke operatie in het Martini ziekenhuis in Groningen hebben we afgerond. In principe hoeven we daar niet meer terug te komen.
In het UMCG zijn ze bezig met een proef om twee keer op een dag te  bestralen. Helaas komt Ellen niet in aanmerking om aan dit onderzoek mee te doen.

Het is inmiddels bekend dat Ellen, 'slechts' 16 x bestraald hoeft te worden. Bestralen is een vast onderdeel van het bestrijden van deze ziekte. Ze doen dit, om eventuele zwevende cellen, alsnog uit te schakelen. Er wordt een risico analyse gemaakt en die is in dit geval, gelukkig laag.

Voor het gemak gaat de bestraling plaatsvinden in het RIF te Leeuwarden. In principe maakt het niet uit waar je je laat bestralen. Van het huis van mijn moeder naar Leeuwarden is het maar een half uur rijden, terwijl we naar Groningen ruim een uur onderweg zijn.

De eerste sessie is op 5 april, de laatste dan op de 26e. Koningsdag zijn we vrij en op de 28e vieren we Ellens 60e verjaardag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten