zondag 8 februari 2015

Jamaica


Ya man, ik wil iedereen heel hartelijk danken voor alle kaarten, mailtjes, smsjes, whatsappies, telefoontjes en alle andere manieren van communicatie die ik mocht ontvangen voor mijn 59e verjaardag. Dank!

Het was een topdag. In de nacht voorafgaand begon van uit het restaurant waar we tegenover lagen, om 22.30 uur de muziek over het water te schallen, dit duurde tot 04.30 uur. Hier werd de 70e verjaardag van Bob Marley gevierd. Op het moment dat de muziek uitging werd op één of andere manier, een enorme oceaandeining aangezet en lagen we ontzettend te rollen. Met zware wallen onder onze ogen begonnen we de dag met een kopje koffie. Uiteindelijk zijn we in de loop van de dag maar verhuisd naar de andere kant van de baai. Niet alleen vanwege de herrie maar ook omdat de wind gaat draaien en we dan daar in een gevaarlijke en ondiepe lagerwal situatie terecht zouden komen.

Nu liggen we tegenover de sjieke  Montego Bay Yacht Club, waar we prima internet van kunnen gebruiken en waar we 's-avonds heerlijk hebben gegeten.

De hele noordkant van Jamaica hebben we inmiddels bevaren, we hebben een viertal stops gemaakt langs deze kust en zijn  nu in afwachting van een goed 'weather window' om naar de Kaaiman eilanden over te steken. Dit zal nog wel even op zich laten wachten, want de wind draait precies die hoek in waar wij naar toe willen. Midden op de Atlantische Oceaan liggen drie enorme lage druk gebieden die het weer hier behoorlijk beïnvloeden in de vorm van veel wind uit de verkeerde kant, hoge golven en een rommelige zee. We wachten het maar even af, we amuseren ons nog wel even hier. Er is genoeg te doen en te beleven.
We hebben de beroemde Dunn watervallen beklommen, deze schijn je op alle reisgidsen van Jamaica tegen te komen. Jamaica is een prima bestemming, leuke en enorm vriendelijke mensen, lekker eten, goed georganiseerd maar ook duur.

.   

2 opmerkingen:

 1. Hallo Martin en Ellen,

  Wat leuk om te zien dat we niet de enige Nederlanders waren op het MSC schip in Ocho Rios enkele weken geleden! Toen we thuis kwamen, hebben we jullie meteen even opgezocht en zagen we dat jullie "ons" schip hebben gefotografeerd, net als dat wij natuurlijk jullie mooi zeilschip ook hebben gefotografeerd. Leuk om jullie blog te lezen! Fijne reis verder!

  Groeten,

  Marc en Ellen uit Dalerveen, Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bedoel natuurlijk dat we niet de enige Nederlanders waren in de baai van Ocho Rios! Echt leuk om ineens een schip te zien liggen met de Nederlandse vlag! Groeten, Marc en Ellen

  BeantwoordenVerwijderen