zaterdag 22 november 2014

Rare week

  
Afgelopen zondag zijn we met Jaap en Laura van de Margaliti naar de film geweest. Ieder weekend ligt de Freewinds hier aan de kade. De Freewinds is het prive cruiseschip van de Scientology Church. Overal waar ze liggen mogen, passanten gratis naar de film. Vol is vol. Er zijn ongeveer 70 zitplaatsen beschikbaar. Je krijgt een glas cola en een beker met popcorn. Je verwacht dat ze van de gelegenheid gebruik maken om zieltjes te winnen, maar niets van dat alles.
Wij vonden dat Jaap en Laura wel toe waren aan een beetje ontspanning. Zij waren onderweg naar Martinique, totdat na twee dagen varen de motor er mee stopte. Vanaf de plek waar zij toen waren was Martinique absoluut niet bezeild en hebben ze maar besloten om naar Bonaire terug te zeilen. 
Na drie dagen sleutelen, filters schoonmaken, ontluchten, diesel spoelen etc. had Jaap de oude Perkinsmotor weer aan de praat. 

De film, een action-scifi met Tom Cruise in de hoofdrol was niet bijzonder, maar het was wel gezellig. 

Op maandag ben ik naar de dokter gegaan. Het litteken van mijn knieoperatie was erg lelijk gaan ontsteken en er kwam al dagen pus uit. De dokter heeft er eigenlijk direct het mes in gezet om een soort drainage te kunnen maken, waardoor het pus weg zou kunnen vloeien. We kwamen nog een stuk oplosbaar hechtdraad tegen van ongeveer 5 cm, dat niet opgelost was.
Hier gaan zaken toch wel even wat anders. Ellen mocht zelf de kweek naar het laboratorium brengen. Hiervoor moest ze door een dienstuitgang naar buiten, over twee hekken klimmen de parkeerplaats oversteken, om er te komen. De volgende dag moest ze terug komen om te betalen, want de assistente was al naar huis, om 15.30 uur. 
Wanneer je een afspraak hebt om 11.00 uur, wordt je gevraagd om op het geplande tijdstip maar even te bellen om te vragen hoe eea er op dat moment voorstaat. Meestal vragen ze je dan, om een uur later nogmaals te bellen want dan weten ze wel ongeveer zeker hoe de vork in de steel steekt. Dan wordt tegen je gezegd dat maar langzaam die kant op moet komen want je kunt zo aan de beurt zijn. Dat je dan nog een uur moet wachten is normaal. 
 
Eerlijk gezegd wil ik wel vermelden dat het bij mij allemaal, ondanks de wachttijden, zeer voorspoedig verliep. Ik werd even tussendoor geholpen bij de echoscopie, een consult bij de orthopeed werd ook zo even tussendoor geregeld. Dus ik mag helemaal niet klagen.
Na een week lang, iedere dag naar de huisartsenpost te zijn geweest, is na een zware antibioticakuur de ontsteking aardig onder controle. 

1 opmerking: