dinsdag 18 november 2014

Pendelen

Zonsopkomst op curaçao, 06.15.
We pendelen een beetje op en neer tussen Curaçao  en Bonaire. Onze vriend en collega Bruce Rodrigues heeft ons uitgenodigd om naar Bonaire te komen om daar samen met zijn familie het 50 jarig huwelijks feest van zijn ouders mee te vieren. Wij houden wel van feestjes, dus deze uitnodiging namen we graag aan.
Normaliter is de tocht naar Bonaire altijd pal tegen de wind in. Hoewel de afstand niet zo groot is, ongeveer 35nm, blijft het toch oncomfortabel om tegen de wind en de golven op te boksen. Dit weekend hadden we echter een prachtig 'weather window'. Geen wind. De wind zou drie dagen lang helemaal instorten. Van dit gat in de wind hebben we maar gebruik gemaakt. In eerste instantie hadden we nog wel iets langer op Curacao willen blijven maar van dit soort gunstige omstandigheden moet je profiteren.

Wanneer de 'Windguru' geen wind aangeeft, wil dat natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen wind is. Zeker niet op zee. Af en toe hadden we vlagen van 20 knopen wind over het dek en rondom ons lagen allemaal buien. Natuurlijk kregen we één bui, pal over ons heen.
Ellen heeft zich tijdens de oversteek, alvast bezig gehouden met tocht voorbereiding voor als we straks naar het noorden varen. We zijn de diverse opties asn het bestuderen. Afhankelijk van de omstandigheden thuis, is het onze bedoeling om ergens in juni 2015 in New York aan te komen.
Op Bonaire is het cruisebotenseizoen inmiddels weer begonnen.
Dit voelt wel weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten