woensdag 14 mei 2014

Er gebeurt niet zoveel

Aan de ene kant gebeurt er niet zoveel terwijl aan de andere kant, er genoeg te doen is.
We liggen in Prickley Bay op Grenada, er is hier een bloeiende cruisers gemeenschap. Tientallen schepen liggen hier, allemaal bewoond met zeilers die het stormseizoen hier blijven liggen. Een groot aantal ervan gaat sowieso nooit meer weg, omdat ze geen behoefte meer hebben om te varen of omdat ze het zo naar hun zin hebben hier, of omdat hun boot en zij zelf dermate oud zijn dat ze niet meer kunnen varen. 
Iedere ochtend is er via de marifoon op kanaal 66 een radionet. Hierop worden eerst de weerberichten doorgegeven, vervolgens worden nieuw aangekomen zeilers en/of vertrekkers verwelkomt en uitgezwaaid. Daarna volgen de sociale activiteiten, georganiseerd door en voor de zeilers onderling, hetgeen varieert van yogaklassen, Thai-chi, schaakcompetities, wandeltochten, kooklessen etc.
Het net fungeert ook als vraagbaak voor een ieder die maar informatie wil of hulp nodig heeft met het één of ander. 
Al sinds 10 jaar loopt hier een zeer succesvol vrijwilligers programma van zeilers, om de lokale jeugd op zaterdagochtend bijles te geven, om zodoende deze kinderen te helpen hun schoolprestaties te verbeteren. 

Er worden vlooienmarkten georganiseerd, karaoke avonden, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. 

Op het net kunnen ook lokale ondernemers hun waren aanprijzen. Dit zijn vaak taxichauffeurs en restauranthouders, zelfs een medische post adverteert via het net. 

Wij hebben een oproep gedaan of er medezeilers zijn die eventueel ook richting de Venezolaanse eilanden gaan, opdat we gezamenlijk zouden kunnen varen dit i.v.m. veiligheid issues die  soms in Venezuela spelen. Helaas geen respons. 

Wij rommelen een beetje op de boot, werken aan het blog, proberen onze zomertent alvast te modificeren, luisteren naar muziek, kijken een filmpje (James Bond), gaan met de bus boodschappen doen, we vervelen ons geen moment. 
Het is dat we graag naar Bonaire gaan, anders zouden we het hier zeker wel een tijdje kunnen uithouden. 
                          Er gebeurt hier van alles, alleen wij doen niet zoveel ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten