maandag 11 februari 2013

Trinidad

We hebben de prachtige blauwe baai van Tobago ingeruild voor ankeren in de haven van Chaguaramas,Trinidad.
Hier heb ik uitgebreid mijn verjaardag gevierd met een aantal collega zeilers. Erg gezellig.
 
De "Jan van Gent' kwam ook nog even langs om te feliciteren.
 
 
Er waren twee redenen om hier naar toe te gaan. Eerst klussen en ten tweede carnaval. Van het klussen is weinig terecht gekomen, juist vanwege het carnaval. We hebben wel wat kleine klusjes gedaan maar motoronderhoud en het plaatsen van zonnepanelen is niet gelukt. Dit hopen we dan maar op Grenada te kunnen laten doen, waar we woensdag of donderdag naar toe gaan.

Carnaval vieren is tot nu toe wel gelukt. (Hoe kan het ook anders ;-)) We zijn naar de halve finale geweest van de "Kings and Queens", een presentatie van de mooiste kostuums die a.s dinsdag in de optocht gaan meelopen. De kostuums waren prachtig maar de presentatie was verschrikkelijk saai. Halverwege zijn we dan ook maar weggegaan.

Samen met Bismarck en Jan, twee KLM collega's die hier op vakantie zijn, zijn we naar een zogenoemde Pan Yard geweest. Bismarck's roots liggen hier dus hij kende de plekken waar we naar toe moesten.


Wat een geweldige ervaring. Ieder jaar doen er tientallen Steelpan bands mee met de carnavalsparade. Er wordt een wedstrijd georganiseerd tussen de diverse bands.
Een band bestaat uit ongeveer 100 man. Zij oefenen ergens op een parkeer terrein of ergens in een tuin, een Pan Yard en de oefensessie zijn vrij te bezoeken. Je staat er dan letterlijk tussen.Wat een geweld, wat een energie, zoiets had ik nog nooit eerder gehoord. Ik kreeg er letterlijk en figuurlijk kippenvel van.

Dinsdag gaan we naar de Parade. Volgens de kenners de grootste en natuurlijk de beste van de wereld.

Waar je overigens heel blij van wordt hier is wanneer je naar het tankstation gaat. Je moet wel met het rubberbootje maar dat mag de pret niet drukken. 100 liter diesel voor €17 !!!!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten