woensdag 20 februari 2013

Spice Island

Grenada wordt ook wel Spice Island genoemd, dit omdat 1/3 van de wereld productie van nootmuskaat hiervandaan komt. Het overige 2/3 deel komt uit IndonesiĆ«.
Een gevleugelde uitdrukking hier op het eiland is; "Put some spice in your life".

Samen met de crew van de Sylfer en de Jan van Gent hebben we een tochtje gemaakt over het eiland en natuurlijk een bezoek gebracht aan een Nootmuskaat fabriek. Hoewel e.e.a. zeer efficiĆ«nt geregeld is kun je eigenlijk niet van een fabriek spreken. Nagenoeg alles gaat nog met de hand. Een arbeider verdient hier gemiddeld  44 EC (= East Caribean Dollar), hetgeen overeenkomt met ongeveer €10,- per dag. Je vraagt je af hoe de mensen hier kunnen overleven, want de levensstandaard is best wel hoog.

Wanneer wij hier boodschappen doen, gewoon in de supermarkt om de hoek, betalen we Albert Heijn prijzen. Moet ik er wel bij zeggen dat je hier werkelijk alles wat je maar wilt, kunt krijgen.

De Rum fabriek was gesloten op zaterdag (wellicht maar goed ook). Het schijnt dat hier op ieder eiland wel een rumfabriek is, dus we zullen er vast nog wel eentje bezoeken de komende tijd.
Na de vergeefse poging om de rumfabriek te bezoeken zijn we maar gaan lunchen in een lokaal tentje. Het eten was prima. Kip of vis met rijst of pasta, daarbij spinazie, linzen of chinese kool. Het was lekker van smaak en in plaats van met glaasje rum spoel je het geheel weg met een flesje Carib. Je hebt hier twee soorten bier, Carib en Stag. Van Stag zeggen ze: "It's a mans beer". Hoewel het alcohol percentage hetzelfde is, smaakt Stag iets kruidiger.

Het einde van de dag was tevens het hoogtepunt. Zwemmen onder een waterval....., wie wil dat niet.1 opmerking:

  1. Je kunt ook nog een klein stukkie doorvaren en langsgaan bij El Museo Del Ron Havana Club.... in Havana uiteraard... aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen